Συνάντηση της Π.Φ.Π.Ο. με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Ενα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας γίνεται πραγματικότητα.

Share with your friends


Submit

Συνάντηση της Π.Φ.Π.Ο. με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας γίνεται πραγματικότητα.

Αισιοδοξία προκάλεσε στους εκπροσώπους της ΠΦΠΟ η συνάντηση στις 31 Οκτωβρίου με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Στρατηγό Μ. Καραμαλάκη. Στη συνάντηση παρευρίσκοντο επίσης ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης Υποστράτηγος κ. Ε. Γκαρίλας, ο Υπασπιστής του Αρχηγού Αστυνόμος Β κ. Π. Παπανικολάου και η Αστυνομικός Υποδιευθυντής κα Ε. Βαμβακάκη, Τμηματάρχης του τμήματος Αστυνόμευσης και Τουρισμού.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε επίσημα από τον Αρχηγό η ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της Ομοσπονδίας μας που αφορά στην ένταξη και στην στοχοθεσία της Αντεγκληματικής Πολιτικής της ΕΛ.ΑΣ του νόμου για την προστασία των ζώων. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι οι αυτεπάγγελτες ενέργειες εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων για κακοποιήσεις ζώων ή για τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας θα είναι τρόπον τινά υποχρεωτικές αφού η κάλυψη ή όχι των στόχων θα έχει άμεση επίδραση στην αξιολόγηση κάθε χρόνο της κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης και των αστυνομικών τμημάτων που την απαρτίζουν.

Αποφασίστηκε η άμεση έκδοση νέας επικαιροποιημένης εγκυκλίου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ προς τις Διευθύνσεις και τα Τμήματα ανά την επικράτεια με έμφαση στα θέματα που αναφέρθηκαν κατά την συζήτηση ότι αποτελούν ακόμη τροχοπέδη στην σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Προτείναμε στην Ακαδημία νέων Αξιωματικών να ενταχθεί υποχρεωτικά μάθημα, ένθετο σε κάποια άλλη ενότητα, γύρω από την κείμενη νομοθεσία για τα ζώα, για δε τους ήδη υπηρετούντες κυρίως Αξιωματικούς να πυκνώσει η ενημέρωση και παρουσίαση της νομοθεσίας. Το αίτημά μας αυτό θα εξεταστεί και θα ενημερωθούμε επί της πορείας του εν ευθέτω χρόνω, πιστεύουμε όμως ότι θα ικανοποιηθεί.

Στα πλαίσια αυτά παραδώσαμε το Πρωτόκολλο Ευζωίας της Ομοσπονδίας που έχει την έγκριση του Εφετείου Κρήτης στο οποίο με τρόπο εύληπτο και συνοπτικό αναφέρονται οι εκ του νόμου συνθήκες διαβίωσης των ζώων και οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους.

Τέλος στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση για την θεσμική λειτουργία Ομάδας Προστασίας των Ζώων στην ΕΛ.ΑΣ, που θα ασχολείται και με τις καταγγελίες των πολιτών για παραβιάσεις της νομοθεσίας και για αξιόποινες πράξεις κατά των ζώων. Το επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματά μας, αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος αυτού και επιφυλάχτηκε να απαντήσει.

Η γατούλα της φωτογραφίας βρήκε προστασία από τη βροχή και φιλοξενία σε αίθουσα στην είσοδο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία