Νέος κύκλος επαφών της ΠΦΠΟ με τις Αρχές για τα ζητήματα των Ζώων. Υπουργεία Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Share with your friends


Submit

Νέος κύκλος επαφών της ΠΦΠΟ με τις Αρχές για τα ζητήματα των Ζώων.

Υπουργεία Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε η Ομοσπονδία μας με τον ειδικό νομικό σύμβουλο του Υπουργού, κ. Χ. Τσιανάκο.

Αφού τέθηκαν οι διαστάσεις του φαινομένου της κακοποίησης χιλιάδων ζώων το χρόνο στη χώρα μας πολλές από τις οποίες είναι ιδιαζόντως ειδεχθείς, καταθέσαμε την τροποποίηση υπό μορφή διάταξης που προτείνει η Ομοσπονδία μας των άρθρων 16 και 20 του νόμου 4039/12 ο κ. Τσιανάκος συμφώνησε απόλυτα με την πρότασή μας, η οποία βεβαίως πρέπει να τύχει της έγκρισης του Υπουργού κ. Κ. Τσιάρα.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η προτεινόμενη τροποποίηση θα γίνει σύντομα νόμος, γεγονός που θα κάνει πιο αυστηρό το νομοθετικό πλαίσιο για τις ιδιαζόντως ειδεχθείς πράξεις.

Το άλλο ζήτημα που τέθηκε στο τραπέζι ήταν η μέριμνα για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων Δικαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστών αλλά και των ήδη υπηρετούντων στο δικαστικό κλάδο καθώς και η πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων και ημερίδων στην κατεύθυνση της δημιουργίας φιλοζωικής συνείδησης στον Έλληνα Πολίτη.

Συνάντηση είχαμε και με τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη & Παιδείας και Θρησκευμάτων – για δεύτερη φορά στο Παιδείας- με τους Υφυπουργούς Ε. Οικονόμου και Σ. Ζαχαράκη αντίστοιχα.

Στον κ. Οικονόμου θέσαμε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανταπόκριση ή μη της ΕΛ.ΑΣ στα θέματα της κακοποίησης των ζώων και με την εφαρμογή ή μη της νομοθεσίας γι αυτά, προτείναμε την περαιτέρω θεσμική αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ, την έκδοση φυλλαδίου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών που φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές στη χώρα μας και την διενέργεια κοινών εκδηλώσεων στην τετραετία που έρχεται.

Η συζήτηση με την Υφυπουργό Παιδείας κα Σ .Ζαχαράκη, ως συνέχεια της προ μηνός συνάντησής μας με τον Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Καλαντζή, κατέληξε σε σύμπτωση απόψεων για τον ρόλο της εκπαίδευσης των μαθητών του Δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου στον αναγκαίο και οφειλόμενο σεβασμό του περιβάλλοντος και των ζώων, το Υπουργείο θα επεξεργαστεί τρόπους παρέμβασης στην ήδη διδακτέα ύλη, η δε Υφυπουργός προέβλεψε ότι οι προσθήκες αυτές θα εφαρμοστούν μέχρι το 2021.

Εμείς από πλευράς μας θα κάνουμε ο, τι μπορούμε για να επιταχύνουμε όλα τα ανωτέρω.

Οι επαφές μας συνεχίζονται και την επερχόμενη εβδομάδα.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ποιοι είμαστε: https://pfpo.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%A0%CE%A6%CE%A0%CE%9F-%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5.pdf