Στον βωμό της τηλεθέασης γελοιοποιούνται οι άνθρωποι εξευτελίζοντας τα ζώα.

Share with your friends


Submit

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά παρουσίασης ζώων σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και τις πλείστες διαμαρτυρίες που δέχτηκε η Ομοσπονδία μας για ανάρμοστη συμπεριφορά των παρουσιαστών σε αυτά, θελήσαμε να στείλουμε αυτήν την ανοιχτή επιστολή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και να αιτηθούμε την τοποθέτηση του Ε.Σ.Ρ. 

Screenshot_4

24/10/2014

Στην εναρκτήρια εκπομπή του Σπύρου Σούλη “Ζόρικα Επαγγέλματα” (ΑΝΤ1, Πέμπτη 16/10/2014, ώρα έναρξης 23:15), με αφορμή την περιγραφή της διαδικασίας τεχνητής γονιμοποίησης χοιρομητέρων, ο παρουσιαστής επιδίδεται σε ένα κρεσέντο σεξουαλικών υπονοούμενων, όπως το να καβαλάει τα θηλυκά γουρούνια που βρίσκονται σε οίστρο και να τα ρωτάει “είσαι σε οργασμό γλυκιά μου;”,  φτάνοντας μέχρι και να ‘’πασπατεύει’’ το αιδοίο του γουρουνιού για να διαπιστώσει “αν είναι υγρό”, όπως αναφέρει.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την επιτακτική αντίδραση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) τόσο για τη συγκεκριμένη εκπομπή όσο και για τις όμοιές της (π.χ. ο αυνανισμός αρσενικού σκύλου on camera από συνεργάτη της εκπομπής “ΜEGA με ΜΙΑ” του Μάρκου Σεφερλή πριν λίγες ημέρες), εκπομπές στις οποίες, στο όνομα της “ενημέρωσης” και με πραγματικό στόχο λίγο υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης, αυτο-εξευτελίζονται οι άνθρωποι γελοιοποιωντας τα ζώα.

Διαμαρτυρίες από Γονείς και Κηδεμόνες παιδιών που μετά τις προαναφερόμενες προβολές στο όνομα της τηλεθέασης και του χρήματος ,έχει δεχτεί  η Ομοσπονδία μας -διότι κείνες τις ώρες παρακολουθούν & παιδιά που λαμβάνουν λάθος μηνύματα –απαιτούν και επιβάλλουν  άμεση παρέμβαση των Αρμόδιων επί του θέματος Φορέων.

(Νόμος 4039/12 άρθρο 12 &19)

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία) και

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

αρχείο λήψης