Ανοιχτή επιστολή προς την Εισαγγελία του Άρειου Πάγου έστειλε η ΠΦΠΟ την Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 με θέμα τους Εισαγγελείς που δεν εφαρμόζουν το νόμο.
Ο νόμος 4039/12, ως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4235/14 περιέχει ρητή και σαφή διάταξη αφαίρεσης ενός ζώου, που κακοποιείται και παράδοσής του στον αιτούντα φιλοζωικό σύλλογο.
Η διαδικασία, που προβλέπεται στο άρθρο 19 του 4039/212, είναι ανεξάρτητη από την ποινική δίωξη του κατόχου ή ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου ζώου και έχουν εκδοθεί άπειρες τέτοιες εισαγγελικές παραγγελίες
Η Ομοσπονδία αιτήθηκε με μια απολύτως εμπεριστατωμένη επιστολής της προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου την αφαίρεση του ενός σκύλου, που οι συνθήκες διαβίωσής του αντιβαίνουν καθ ολοκληρία τις διατάξεις του νόμου περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς.
Παραθέτουμε την επιστολή μας και εικόνα του δύστυχου ζώου.
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μεσολογγίου αρνήθηκε παρανόμως και ως οφείλει να απαντήσει στο αίτημα που της υποβάλαμε, είτε θετικά είτε αρνητικά, με το αιτιολογικό, ότι αυτό θα το αποφασίσει το δικαστήριο που θα γίνει ως γνωστόν μετά από 5-6 χρόνια, όταν το σκυλί θα μας έχει αφήσει χρόνους από την “καλοπέραση” που του παρέχει ο βοσκός ιδιοκτήτης του.
Η καθυστέρηση αυτή στις ποινικές δίκες ήταν και το πνεύμα του Νομοθέτη, όταν εισήγαγε στον νόμο 4039/12 το άρθρο 19 για να προστατέψει το ζώο.
Το περίεργο είναι, ότι η εν λόγω Εισαγγελέας, βλέποντας την άθλια κατάσταση του ζώου μέσω του αποδεικτικού υλικού, που προσκόμισε το τοπικό φιλοζωικό σωματείο, διέταξε την αφαίρεση του ζώου, την οποία αναίρεσε την επομένη μετά την παρέμβαση του ιδιοκτήτη, που επικαλέστηκε οτι το έχει για να φυλάσσει τα πρόβατα για να μην βγουν στο δρόμο, το δε σκυλί παραμένει στις ίδιες άθλιες συνθήκες.
Και αναρωτιόμαστε;
Τις διατάξεις περί ευζωίας των ζώων και την τιμωρία του ιδιοκτήτη, που τις παραβιάζει κατάφωρα, τις αγνοεί η κα Εισαγγελέας ;
Ή εφαρμόζει το: ζώο είναι δε βαριέσαι προέχει ο βοσκός ;!
Ζητάμε από τις προϊσταμένες αρχές της καθώς και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επιληφθούν του θέματος και το σκυλί που κακοποιείται να παραδοθεί στον φιλοζωικό σύλλογο, ωστε να βρεθεί η κατάλληλη και υπεύθυνη οικογένεια, που θα παρέχει στο ζώο, αυτό που του αξίζει σαν πλήρως συναισθανόμενο πλάσμα.
Την Αγάπη, το Σεβασμό και την Φροντίδα και όχι να παριστά το σκιάχτρο στην απέραντη ερημιά δίκην βοσκού μέσα στις καταιγίδες, τα χιόνια ή τον καύσωνα.
Γιατί αν δεν κάνουμε λάθος βοσκός είναι επάγγελμα με αντικείμενο την βόσκηση του ποιμνίου του μαζί με τον σκύλο του.
και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων