Η Ιερή πόλη του Μεσολογγίου Ανίερη για τα Ζώα

Share with your friends


Submit

Νεκροταφείο ζωντανών αδέσποτων ζώων επιχειρεί να στήσει ο Δήμος Μεσολογγίου

Σε σκουπιδότοπο ανάμεικτο με βούρκο και σε ελώδη περιοχή σχεδιάζει ο Δήμος Μεσολογγίου να στήσει μια παράγκα για τα αδέσποτα.

Πολιτισμένες πράξεις γεμάτες σεβασμό, φροντίδα και αγάπη για τα ζώα.

Προτείνουμε όμως, αν ποτέ στηθεί το παράπηγμά τους αυτό, να μπουν οι ίδιοι μέσα για να καθαρίσει λίγο η ατμόσφαιρα από την τοξικότητα, που εκπέμπει ο μεσαιωνισμός τους.

Και για να σοβαρευτούμε.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση, θα αγωνιστούμε δε με κάθε νόμιμο ή ακτιβίστικο τρόπο εντός και εκτός Ελλάδος, να δημιουργηθεί άλλο ένα Νταχάου ζώων στην Ελλάδα.

Ήδη μετά τις πρώτες ενέργειες της Ομοσπονδίας και του τοπικού μας φιλοζωικού σωματείου “Η Ελπίδα” ανεστάλησαν οι εργασίες στησίματος της παράγκας.

Αν ο Δήμος διαθέτει τα τεράστια κονδύλια, που απαιτούνται, για να κατασκευαστεί ένα νόμιμο κυνοκομείο καθώς και ελαστικές δαπάνες, που για κάθε μήνα για 80 περίπου ζώα ανέρχονται στα 7000 ευρώ μηνιαίως, ας το κάνει.
Περιφράξεις, άντε και κανένα βαρέλι για σπιτάκι ή άλλες προχειροκατασκευές, μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού και τα κουνούπια ή τις καταιγίδες και τα κρύα του χειμώνα, στοιβαγμένα και νηστικά, άρρωστα, κουτάβια ανεμβολίαστα, που θα πεθαίνουν τη δεύτερη κιόλας μέρα, αστείρωτα ενήλικα που θα γεννούν εκεί μέσα, να μην διανοηθούν οι τοπικοί “άρχοντες” να στήσουν.

Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι ο νόμος απαιτεί στείρωση του ζώου που περισυλλέγουμε, αποθεραπεία και επανατοποθέτηση στο σημείο, που ζούσε.
Έτσι για να μη νομίζουν, ότι το ζώο θα παραμένει εσαεί στο κυνοκομείο για να μην είναι στα πόδια των δημοτών και αυτών που το παράτησαν.

Δημοτικός Άρχοντας σημαίνει ήθος, σημαίνει διδάσκω πολιτισμό στους δημότες, δεν κάνω ψηφοθηρία εις βάρος των θυμάτων, που είναι τα ζώα, σημαίνει προστασία και φροντίδα του ανυπεράσπιστου, σημαίνει καταλογισμός ευθυνών σε όλους αυτούς που δημιουργούν τα αδέσποτα και έχουν το θράσος μετά να διαμαρτύρονται για την ύπαρξή τους, σημαίνει προστατεύω το θύμα και όχι το θύτη, σημαίνει δικαιοσύνη, σημαίνει φως και όχι σκοταδισμός.

Θαυμάστε στις φωτογραφίες το χώρο, όπου σκέπτονται να στήσουν το νεκροταφείο ζώων.
Ας το ξεχάσουν.
Αιδώς κύριοι της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου

Καλούμε τις εμπλεκόμενες Αρχές Εισαγγελικές και Αστυνομικές και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να υπερασπιστούν το δίκαιο, τη νομιμότητα, τον πολιτισμό και να σταματήσουν ολωσδιόλου τα ανίερα σχέδια της Δημοτικής Αρχής.
 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
 
Φιλοζωικός Σύλλογος Μεσολογγίου Προστασίας των Ζώων
“η Ελπίδα”