Ημερίδα Παγκρήτιου Κτηνιατρικού Συλλόγου στο Ηράκλειο και Δελτίο Τύπου ΠΣΚ Βορείου Ελλάδος

Share with your friends


Submit

Στις 20 Απριλίου ο παγκρήτιος κτηνιατρικός σύλλογος διοργάνωσε στο Ηράκλειο ημερίδα για τα αδέσποτα στην οποία συμμετείχαν 10 άτομα! ως ανωτέρω φωτογραφίες, ενδεικτικό της έλλειψης απήχησης του ΠΚΣ στην κοινή γνώμη και στις Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι δύο παρευρισκόμενοι κτηνίατροι-ομιλητές επιδόθηκαν για μια ακόμη φορά σε ύβρεις και συκοφαντίες κατά των εθελοντών φιλόζωων και των συλλόγων τους αλλά και κατά των συναδέλφων τους Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων γεγονός, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ιδίως απο τους παρισταμένους Αντιδημάρχους, οι οποίοι υπεραμύνθηκαν του εθελοντισμού,ε ξήραν τη δράση των φιλοζωικών συλλόγων και καυτηρίασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις τακτικές αυτές του Π.Κ.Σ.

Δυστυχώς η ηγεσία του Π.Κ.Σ. δείχνει για μια ακόμη φορά, ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προάσπιση των κακώς εννοουμένων συντεχνιακών τους συμφερόντων και αδιαφορούν τόσο για τα ζώα όσο και για τις συνέπειες στην κοινωνία της αδεσποτείας τους.

Η κοινή γνώμη αποδοκιμάζει συνεχώς αυτές τις πρακτικές του ΠΚΣ, όπως και μεγάλη μερίδα συναδέλφων τους.

Εν τω μεταξύ Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Π.Κ.Σ Βόρειας Ελλάδας μετά απο συνέλευση με τη συμμετοχή ελαχίστων κτηνιάτρων στο σύνολο των απασχολουμένων στην περιοχή αυτή.

Απροκάλυπτος κυνισμός, αρρωστημένος συμπλεγματισμός, άκρατος συντεχνιασμός, αλαζονεία, αγνωμοσύνη, απαξίωση της εθελοντικής προσφοράς, είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που αρμόζουν στο κείμενο του δελτίου τους με αφορμή το αποσυρθέν Τσιρώνειο νομοσχέδιο.

Ένα θλιβερό κείμενο,που ακροβατεί ανάμεσα στα όρια της νομιμότητας και της συκοφαντίας, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, είμαστε κύκλωμα, είμαστε συλλήβδην εθελοντές έμποροι, οργανώνουμε με τους Δήμους προγράμματα στειρώσεων με αλλοδαπούς κτηνιάτρους για αποκόμιση παράνομου οικονομικού κέρδους, έχουμε παραβατική συμπεριφορά (!), έχουμε αυτόκλητη σχέση με τα αδέσποτα ζώα, που ούτε μας ανήκουν, ούτε τα πληρώνουμε. Αν αυτό δεν είναι παραληρηματικός λόγος,τι είναι άραγε;

Λεκτική απρέπεια;

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο ΠΚΣ και τα παραρτήματά του βρίζουν και προσβάλλουν τους φιλόζωους, ναι αυτούς που είναι από τους καλύτερους πελάτες τους, αυτούς που χώνουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όχι για το ένα ζωάκι τους, αλλά για τα δεκάδες που περιθάλπουν και που χάρη σε αυτούς κάποιοι συνάδελφοί τους επιβιώνουν.

Αναγορεύουν τους εαυτούς τους σε φωτεινούς παντογνώστες, που είναι οι μόνοι ικανοί να εκφέρουν την ορθή άποψη για την διαχείριση των αδέσποτων. Αποδέχονται ότι οι Δήμοι έχουν ανύπαρκτη υποδομή, αλλά δεν μας λένε ποιοι μπορούν να καλύψουν αυτό το κενό. Οι εθελοντικές οργανώσεις, όπως είναι οι φιλοζωικοί σύλλογοι, οι οποίες στο δυτικό κόσμο αποτελούν μέρος της κοινωνίας των πολιτών και πυλώνα ανάπτυξης, γι αυτούς αποτελούν αυθαίρετες (!) ενώσεις ανθρώπων (το ότι έχουν συσταθεί με δικαστική απόφαση παραβλέπεται), χωρίς ικανότητες, γνώσεις και πιστοποιητικά.
Όσοι φιλόζωοι δε έχετε πιστοποιητικά αφήστε τα ζώα να σφαδάζουν στην άσφαλτο.

Ιδού η φιλοζωία τους.

Όσον αφορά την εμμονή τους απέναντι στους αλλοδαπούς κτηνιάτρους και «την πλανόδια άσκηση της κτηνιατρικής επιστήμης» (sic), το μόνο που έχουμε να τους απαντήσουμε είναι ότι -προφανώς-οι γιατροί του κόσμου, οι γιατροί χωρίς σύνορα,ασκούν και αυτοί πλανόδια και περιφερόμενη ιατρική, άρα είναι καταδικαστέοι.

Θλιβεροί στη κατηφόρα, που έχουν πάρει.

Ας σταματήσουν το στερεότυπο πόλεμο κατά των φιλοζωικών συλλόγων και των άλλων εθελοντών συναδέλφων τους, που πλέον μόνο θυμηδία προκαλεί και ας συνταχθούν μαζί τους για μια Ελλάδα χωρίς την αθλιότητα των αδέσποτων ζώων με λύσεις όντως  αποτελεσματικές και ουσιαστικές,προς όφελος των ζώων και των πολιτών.

Ας αλλάξουν επιτέλους ρότα.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία