Λένε , ότι μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις .
Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα δει αυτές τις φωτογραφίες ή θα ενημερωθεί ότι αυτά τα υπέργηρα άλογα πέρασαν όλο το βαρύ χειμώνα στο φαράγγι και θα πει , ότι όλα έγιναν σωστά…
Πλην της Αποκεντρωμένης Διοίκησης νομού Χανίων .
Είναι η πρώτη φορά που ένα περιστατικό κακομεταχείρισης ζώων απασχόλησε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Χανίων σε βαθμό μάλιστα να βγάλει ανακοίνωση.
https://www.parakritika.gr/ti-apanta-i-apokentromeni-dioi…/…
παρόλο που και στο παρελθόν έχουμε αναφέρει περιστατικά που αφορούν σε ζώα που είναι της αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν:
Γιατί η σχηματισθείσα δικογραφία είναι κατ΄ αγνώστων αφού ο ιδιοκτήτης των ζώων είναι γνωστός και είναι μια δημόσια υπηρεσία;
Γιατί δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου , όπως σε όλους τους άλλους κοινούς ανθρώπους;
Θα αρκούσαν μόνο τα παραπάνω ως απάντηση.
Για τους πιο δύσπιστους όμως θα παραθέσουμε και κάποια άλλα στοιχεία, που διαψεύδουν την προσπάθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να καλύψει την υπηρεσία της .
Αναφέρονται στην ιππίατρο της Animal Action κα Ελίζα Γκέσκου ,την οποία γνωρίζουμε χρόνια και πολλές φορές μαζί επιβλέπαμε εθελοντικά τα άλογα του φαραγγιού.
Μιλήσαμε μαζί της .
Επικοινώνησαν μαζί της μετά την επιστολή μας και δε διαφώνησε να παραμείνουν στο φαράγγι, εφόσον τα ζώα σταβλίζονταν και σιτίζονταν καθημερινά όλο το χειμώνα και μάλιστα το ένα εξ αυτών αυτών -η Αντριάννα- έπαιρνε ειδική διατροφή που από το Μάρτιο του 2018 είχε υποδείξει-όταν την εξέτασε στο φυτώριο της Χρυσοπηγής και όχι στο φαράγγι.
Αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης, ότι αποφασίστηκε τα ζώα να παραμείνουν στο φαράγγι, καθώς η μεταφορά τους θα τα καταπονούσε και υπήρχε κίνδυνος για την υγεία τους.
Μα τι πόνος αλήθεια για τα ζώα!!!
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τα υπέργηρα ζώα, αφού αποσύρθηκαν από την ενεργό υπηρεσία, λόγω ηλικίας, δεν απομακρύνθηκαν νωρίτερα από το φαράγγι, όταν δε θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή τους λόγω της μεταφοράς;
Για ποιο λόγο ξαναγύρισαν στο Δρυμό και δεν αναζητήθηκε κάποιος χώρος-ακόμα και σε συνεργασία με φιλοζωικούς φορείς-όπου θα μπορούσαν ήρεμα να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους ;
Γιατί μεταφέρθηκαν από το φαράγγι τα παραγωγικά και νεαρά μουλάρια, αφού κατ΄ αυτούς στο φαράγγι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ευζωούν κατά τους χειμερινούς μήνες ;
Η απάντηση στα παραπάνω είναι μία και πάρα πολύ απλή.
Γιατί τα χρησιμοποίησαν στην ακμή τους και όταν γέρασαν τα εγκατέλειψαν στην τύχη τους .
Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες ,που κανένας δε μπορεί να πιστέψει .
Εμείς. μετά την ενημέρωση μας,αναζητήσαμε και έχουμε βρει την καλύτερη λύση για τα ζώα στη δύση της ζωής τους, φροντίσαμε δε να ταϊστούν και να ταΐζονται με την συμβολή του Στρατηγού Ρουτζάκη, μέχρι να μπορέσουν να βγουν από το φαράγγι και ελπίζουμε να υπάρξει συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών ώστε να επιτευχθεί..
Ως φορείς προσδοκούμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν το καλύτερο δυνατό,ώστε να εξεσφαλιστεί η ευζωία αυτών των ζώων,κάτι το οποίο ήταν και ο σκοπός μας εξαρχής.
Σύλλογος “η προστασία των ζώων”
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ