Διεθνής διαμαρτυρία ενάντια στη μεταφορά ζώντων ζώων#StopLiveTransport

Share with your friends


Submit

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

14/6/2018

 

 

Διεθνή διαμαρτυρία ενάντια στη μεταφορά ζώντων ζώων#StopLiveTransport

 

Στις 14 Ιουνίου οι υποστηρικτές της διεθνούς οργάνωσης για τα παραγωγικά ζώα, CompassioninWorldFarming, θα βρεθούν στα σκαλιά της Πλατείας Συντάγματος στις 10:30 στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας #StopLiveTransport.

Περισσότερες από 140 διαδηλώσεις σε 33 χώρες θα λάβουν χώρα δηλώνοντας την παγκόσμια κατακραυγή γι’ αυτό το φρικτό εμπόριο και συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτώνσχετικά με τη μεταφορά των παραγωγικών ζώων σε μεγάλες αποστάσεις.

Εκατοντάδες εκατομμύρια ζωντανά ζώα μεταφέρονται χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως σε μακρινά ταξίδια και απάνθρωπες συνθήκες. Πολλά από αυτά τα ζώα μεταφέρονται σε υπερβολικά συνωστισμένα φορτηγά και πλοία χωρίς επαρκή τροφή, νερό ή χώρο για να κινηθούν και αντιμετωπίζουν συχνά τηφρικτή σφαγή στον τελικό προορισμό τους.

Η 14η Ιουνίου επιλέχθηκε για τη φετινή μέρα Stop Live Transport: Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης, καθώς σηματοδοτεί την επέτειο μιας από τις χειρότερες καταστροφές στη μεταφορά ζωντανών ζώων τα τελευταία χρόνια. Το 2015, 13.000 πρόβατα μεταφέρθηκαν στο πλοίο Trust1 που ξεκίνησε από τη Ρουμανία στις21 Μαΐου, σεένα εξαντλητικό ταξίδι 24 ημερών στη θάλασσα χωρίς επαρκείς προμήθειες και με πλήρη έλλειψη οποιασδήποτε μέριμνας. Όταν το πλοίο έφτασε τελικά στη Σομαλία στις 14 Ιουνίου 2015 όλα τα πρόβατα ήταν νεκρά –λόγω της ακραίαςαφυδάτωσης, πείνας και εξάντλησης.

Δυστυχώς, πολλέςάλλες περιπτώσεις όπως αυτή λαμβάνουν χώρα χωρίς να γίνονται γνωστές, όμως τα ζώα υποφέρουν και το επικερδές εμπόριο εις βάρος τους συνεχίζεται.

Ζητούμε να τερματιστούν τα μακρινά ταξίδια για τα ζώα όπου ο φόβος καιο πόνος κυριαρχούν και ο θάνατος στο τέλος είναι αναπόφευκτος.

Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε τη διεύθυνση /https://stoplivetransport.org

Η ΜΚΟ Compassion in World Farming ιδρύθηκετο 1967. Σήμερα, είναι η μεγαλύτερη οργάνωση για τα παραγωγικά ζώα στον κόσμο και έχει στόχο τον τερματισμό της εντατικής εκτροφής και την αλλαγή του διατροφικού μας μοντέλου σε πιο βιώσιμη κατεύθυνση.Η οργάνωση έχει γραφεία και εκπροσώπους σε δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Νότιο Αφρική.

www.ciwf.org