Τέλος στις ζωοθυσίες ζητάει με επιστολή της η ΠΦΠΟ

Share with your friends


Submit

Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ  σε όλες τις εμπλεκόμενες Αρχές για καθολική απαγόρευση των ζωοθυσιών σε  τελετές “λατρείας του θείου ” σε όλη την επικράτεια και για κάθε είδος ζώου.

Αξιότιμοι Kύριοι,

Με αφορμή τις θρησκευτικές τελετές στο νησί της Λέσβου με τη δημόσια κακοποίηση και θανάτωση ταύρων αλλά και άλλων ζώων, αναφερόμαστε με την επιστολή μας αυτή στη γενικότερη τήρηση κάκιστων εθίμων ανά την Ελλάδα, που ενέχουν βάναυση, δημόσια κακοποίηση ζώων.

Είναι κάτι που επανειλημμένα έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, πολίτες αλλά και επισκέπτες της χώρας μας, ανθρώπους και φορείς του εξωτερικού που λαμβάνουν ενημέρωση, φιλοζωικές οργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επαναλαμβανόμενες πολυάριθμες καταγγελίες, αρκετές φορές μέσα στο χρόνο φτάνουν στην Ομοσπονδία μας.

Πολλές φορές οι διοργανωτές τέτοιων «εκδηλώσεων» επικαλούνται την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της χώρας μας, καθώς όλα αυτά τα έθιμα σχετίζονται με θρησκευτικές τελετές σε εορτές Αγίων και πανηγύρια. Στην ουσία όμως πρόκειται για προκλητική, βάρβαρη, ειδωλολατρική, και μη συμβατή με τη Χριστιανική πίστη επαναλαμβανόμενη παράνομη δραστηριότητα.

Εξ’ ου και η γνωστή τοις πάσι δράση-έθιμο στο μοναστήρι Ταξιάρχη του Μανταμάδου Λέσβου με την απίστευτη ταλαιπωρία και βασανιστική κακοποίηση μέχρι του θανάτου του, ενός ταύρου που αφού υποστεί διαπόμπευση περιφερόμενος επί ώρες στο νησί εν μέσω κραυγών και μουσικών κ.λ.π., δεμένος από κεφάλι-πόδια και «στολισμένος», από κάποιους, οδηγείται στη σφαγή προκειμένου μάλιστα να πάρουν και το αίμα του ως φυλακτό!

Αξιότιμοι Κύριοι,

Επειδή:

Η εντύπωση που δίνεται, κάθε χρόνο, κάθε φορά, και κατόπιν κάθε καταγγελίας για την τήρηση αυτών των εθίμων είναι πως ενώ όλοι έχουμε επιληφθεί του θέματος, κάποιοι δράστες διαφεύγουν ή εμφανίζονται καινούργιοι που σύμφωνα με τις πληροφορίες δείχνουν να μην έχουν καταφέρει να εξημερωθούν και να εκπολιτιστούν όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, ενώ ουδόλως υπολογίζουν ή γνωρίζουν το νόμο,

Επειδή :

Η κακοποίηση ζώου είναι βαρύ πλημμέλημα βάσει του Ν.4039/12 .

Οι παραβάσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του Ν.1197/81 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 47 του Ν.4235/2014, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους έως πέντε(5)και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ όπως και στον νόμο 4039/12, αλλά και με διοικητικά πρόστιμα της τάξης των 30.000 ευρώ ανά ζώο. οι σφαγές ζώων επιτρέπονται μόνο στα σφαγεία, με συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως πρότερη αναισθητοποίηση αυτών καθώς και κάτω από κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες (Π.Δ.327/1996).

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4039/12: Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες και Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους,

Επειδή:

Το να ταλαιπωρούν ένα ζώο δημοσίως περιφέροντάς το, καθώς και το να πραγματοποιείται σφαγή ζώων δημοσίως και προφανώς και έμπροσθεν παιδιών ή κρυφίως, προσβάλλει την παιδεία μας, διδάσκει τη βαρβαρότητα, και προκαλεί τον αποτροπιασμό. Είναι ανήθικο και αντί-Χριστιανικό να κακοποιούνται ανυπεράσπιστα πλάσματα για τη διασκέδασή μας και μάλιστα στο όνομα της θρησκείας. Τέτοια βάρβαρα έθιμα προσβάλουν κατάφορα τον πολιτισμό της χώρας μας,

Παρακαλούμε τις αρμόδιες Αρχές όπως μεριμνήσουν άμεσα ώστε να εκδοθεί μια άπαξ ΔΙΑΤΑΓΗ προς πάσα την επικράτεια ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ τέτοιων βάρβαρων εθίμων, θρησκευτικών τελετών και δημόσιων περιφορών και θυσιών ζώων σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης όπως γίνει με κάθε τρόπο ενημέρωση αυτής της απαγόρευσης. Επίσης παρακαλούμε όπως η επίσημη Χριστιανική Εκκλησία της Ελλάδας πάρει θέση επ’ αυτού με ειδική εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, καθώς όλα σχεδόν τα κάκιστα έθιμα με κακοποίηση, περιφορά, ταλαιπωρία, δημόσιες σφαγές-θυσίες, που εφαρμόζονται ανά την Ελλάδα τηρούνται ξεκάθαρα ως θρησκευτικές τελετές της Χριστιανικής πίστης.

Με εκτίμηση,

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία