Συνάντηση της Π.Φ.Π.Ο. με την Προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου

Share with your friends


Submit

 

Συνάντηση της Π.Φ.Π.Ο. με την Προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου

Συνάντηση είχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας μας με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου για θέματα που αφορούν τα ζώα στα νησιά αρμοδιότητας της Εισαγγελίας Νάξου.

Η κα Εισαγγελέας μας ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειές της αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου 4039/12 περί προστασίας των ζώων, τις οδηγίες που έχει δώσει σε όλα τα αστυνομική τμήματα για τη διενέργεια συνεχών ελέγχων ιδιοκτητών ζώων παραγωγικών, ιπποειδών, συντροφιάς κλπ αλλά και για τις συζητήσεις που είχε με τους Δημάρχους και Φορείς των νησιών της αρμοδιότητάς της.
Τους ελέγχους διενεργούν μικτά κλιμάκια από αστυνομικούς υπαλλήλους των οικείων Δήμων, κτηνιάτρους και φιλοζωικά σωματεία.

Στις προθέσεις της είναι επίσης η διενέργεια τριών ημερίδων εντός του μηνός Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά την νομοθεσία περί προστασίας των ζώων και τα θέματα που ανακύπτουν στο πλαίσιο της εφαρμογής της, στις οποίες θα κληθούν να συμμετάσχουν κτηνοτρόφοι, αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι δημοτικές αρχές, η κτηνιατρική υπηρεσία και τα φιλοζωικά σωματεία.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν με την στήριξη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια την κα Εισαγγελέα για την τόσο σημαντική της παρέμβαση στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων και στην εφαρμογή της νομοθεσίας, παρέμβαση που έγινε με απόλυτη πρωτοβουλία της, χωρίς να το ζητήσουν οι φιλοζωικοι φορείς, όπως συνήθως συμβαινει και να εκφράσουμε την ευχή παρόμοιες πρωτοβουλίες να αναλάβουν και άλλες Αρχές και φορείς, προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της κακοποίησης των ζώων και της δημιουργίας φιλοζωικής συνείδησης στους Έλληνες Πολίτες.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία