«ΣΩΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ» από το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Share with your friends


Submit

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου ο Δήμος Ηρακλείου καλοδέχτηκε το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με 55 μαθητές της Πέμπτης & Έκτης τάξης, μετά από πρόσκληση που έστειλε σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου για να παρακολουθήσουν την ταινία Re-Action, μη εμπορική ταινία μεγάλου μήκους για την ευεργετική δράση των ζώων στον Άνθρωπο, στην αίθουσα «Ανδρόγεω» με παράλληλη ενημέρωση–εκπαίδευση των παιδιών με το εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας πρόγραμμα «ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ Άνθρωποι & Ζώα» της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, μέσω των κατάλληλα εκπαιδευμένων εθελοντών του τοπικού σωματείου ΖΩΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Η Αποστολία Μαγαλιού επί τω έργω εκπαίδευσης για το πρόγραμμα «Συμβιώνω..»

Το ραντεβού μας όμως με το σχολείο, αυτή τη φορά ήταν διαφορετικό.

Μερικές βδομάδες πριν την προβολή της ταινίας και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, οι μικροί μαθητές αποφάσισαν με την παρότρυνση των δασκάλων τους να πάρουν θέση με τον τρόπο τους και να δώσουν το δικό τους στίγμα εθελοντισμού για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

«Σώσε ένα Αδέσποτο» ήταν το στίγμα των έργων ζωγραφικής των παιδιών που μας παρέδωσαν και θα αξιοποιήσουμε.

Ανταποκρινόμενοι στις πολλές ανάγκες για την φροντίδα των αδέσποτων, οι μαθητές των δύο τάξεων της Ε΄ & ΣΤ΄ του δημοτικού, συγκέντρωσαν διάφορα είδη (κουβερτούλες, μπώλ, χαλάκια, ξηρά τροφή για σκύλους και γάτες κτλ). Εθελοντές δρόμου παρέλαβαν τα πράγματα ευχαριστώντας τα, ενώ εμείς τους δώσαμε φυλλάδια ενημέρωσης για υπευθύνους κηδεμόνες, παραμύθια και αφίσες.

Προβλήθηκε και το βίντεο του Δήμου Ηρακλείου για ΜΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, ΜΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ, που άρεσε πολύ στα παιδιά και έγειρε συζητήσεις μεταξύ τους, για το θέμα της απάνθρωπης εγκατάλειψης αθώων εμβίων.

Στιγμές που μένουν στο νου και στην ψυχή, μας άφησε αυτή η συνάντηση. Κουβέντα με τα παιδιά, ευχές και χαρούμενες φάτσες που αποτυπώθηκαν στις φωτογραφίες που τράβηξαν οι δασκάλες και οι εθελοντές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον Ίδιο Πλανήτη» της Π.Φ.Π.Ο έσπειρε ενημέρωση, συμβουλές, γνώσεις και εμπειρία στα παιδιά για τις ανάγκες και την προστασία των ζώων και θα θερίσει καρπούς.

Ευχαριστούμε το Δήμο Ηρακλείου, το τμήμα Πολιτισμού & Εθελοντισμού που επιμελείται όλων αυτών των δράσεων, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους κ. Ινιωτάκη & κ. Πλεύρη.

Ευχαριστούμε τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Μανόλη Σουργιαδάκη, την Υποδιευθύντρια κ. Βίκη Παπακώστα & όλο το σύλλογο διδασκόντων του 21ου Δημοτικού, που δίνουν πραγματικές Αξίες Ζωής στα παιδιά, για Αλληλεγγύη, Αγάπη, Σεβασμό, για καλύτερες αυριανές κοινωνίες.

Ευχαριστούμε τους γονείς των μαθητών αλλά κυρίως ευχαριστούμε τα παιδιά τα οποία με την πράξη τους, μας γέμισαν θάρρος και αισιοδοξία για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Η φιλοζωική—εκτός των άλλων—παιδεία και η ευθύνη απέναντι στα ζώα ξεκινά από τα σχολεία, συνεχίζεται στο οικείο περιβάλλον και στην οικογένεια και καταλήγει στην δημιουργία ενημερωμένων, ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων ενήλικων ανθρώπων.

Εδώ η σχετική ανάρτηση του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.