ΠΦΠΟ : Συναντήσεις με Εισαγγελία/ΕΛ.ΑΣ/Κτηνιατρική και Δήμο Σπάρτης

Share with your friends


Submit

fake news των γνωστών κύκλων και εκ του πονηρού,ότι θα βγουν στο δρόμο 300 ζώα

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έδωσε χθες συνέντευξη τύπου στην Σπάρτη μαζί με τον τοπικό Φιλοζωικό Σύλλογο.

https://pfpo.gr/wp-content/uploads/2018/11/ΣΠΑΡΤΗ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΤΥΠΟΥ-α.doc

Στη συνέντευξη  που έγινε στο φιλόξενο ξενοδοχείο Μενελάιον στο κέντρο της όμορφης πόλης παραβρέθηκαν όλα τα τοπικά ΜΜΕ καθώς και  πολύς κόσμος.
Το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων ήταν έντονο,έγιναν πολλές ερωτήσεις και αναπτύχθηκε μια γόνιμη συζήτηση .

Η ΠΦΠΟ είχε στη συνέχεια σημαντικές συναντήσεις  με τους επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης,της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας,της Αστυνομικής Διεύθυνσης και με τον Δημαρχεύοντα Αντιδήμαρχο λόγω απουσίας του Δημάρχου Σπάρτης .

Επειδή κατά παράβαση και πάλι της νομοθεσίας ο εντεταλμένος για τα αδέσποτα ζώα κ. Αργυρόπουλος άρχισε αυθαίρετα να τοποθετεί ζώα στην πόλη  και μάλιστα αστείρωτα ισχυριζόμενος στην προσωπική του σελίδα οτι κατ εντολή της Εισαγγελέως 300 ζώα  θα αφεθούν μέσα στη Σπάρτη σπέρνοντας τον  πανικό των κατοίκων,κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι η εισαγγελική εντολή αλλά και αυτή της Κτηνιατρικής υπηρεσίας,όπως προκύπτει από τις συζητήσεις μας μαζί τους είναι η σύννομη επανατοποθέτηση των ζώων πάντα μετά από αποφάσεις της 5μελούς επιτροπής για το πως,πότε και που θα ξεκινήσει σταδιακά  η επανατοποθέτηση των ζώων αυτών  και πάντα με την πρόνοια για την φροντίδα τους και σε συνεργία με τις γειτονιές,όσων ζώων πρέπει και μπορούν να επανατοποθετηθούν.

Η εφαρμογή του άρθρου 9 του νόμου 4039/12 απαιτεί πριν την επανατοποθέτηση  τα ζώα να έχουν στειρωθεί , σημανθεί και καταχωρηθεί,να έχουν εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθεί, να είναι υγιή και όχι άρρωστα όπως είναι πάρα πολλά ζώα μέσα στο κυνοκομείο  στα οποία πρέπει να δοθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή  για δε  τα ζώα που προδήλως δεν  μπορούν να ζήσουν μέσα στην πόλη ( υπερήλικα ασυλοποιημένα χρόνια ζώα  ή μικρά κουτάβια)  να έχει γίνει προσπάθεια υιοθεσίας τους κλπ.

Η  εξαιρετική κα Εισαγγελέας μας διαβεβαίωσε πως από  από πουθενά δεν προκύπτει ότι πρέπει μαζικά να βγουν τα ζώα αυτά έξω,το αντίθετο μάλιστα,δίνει  σαφείς και συγκεκριμένες  εντολές στον Δήμο για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί

Τις ίδιες κατευθύνσεις δίνει και η Κτηνιατρική Υπηρεσία όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου  https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9D%CE%A7%CE%9C7%CE%9B1-%CE%A6%CE%A6%CE%A7?inline=true 

Επομένως τα όσα διασπείρονται με πρόδηλη την προσπάθεια να στραφεί η κοινωνία κατά των φιλόζωων που αποκάλυψαν τον εφιάλτη αυτό στο κυνοκομείο Σπάρτης και να μεταθέσουν τις ευθύνες του Δήμου στους πολίτες  είναι εκ του πονηρού .

Το νεότευκτο σχήμα με τη επωνυμία Πράσινο Κίνημα που υιοθέτησε αβλεπί   τα επιχειρήματα του εντεταλμένου συμβούλου,στο οποίο είναι ο ίδιος στέλεχος , δυστυχώς για στενά πολιτικούς λόγους προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στην κοινωνία και στα ζώα .

Η κτηνιατρική αυτοψία,ως συνημμένο έγγραφο , αλλά και οι εντολές της Εισαγγελίας αλλά και της Περιφέρειας τους διαψεύδουν και τους εκθέτουν.

https://pfpo.gr/wp-content/uploads/2018/11/23734_02-11-2018_εισερχ.Διενέργεια-ελέγχου-1.pdf

Όσον αφορά τους 4-5 γραφικούς γνωστούς “φιλόζωους” και τα όσα ψεύδη κατά την συνήθη τακτική τους γράφουν απαντάμε  με το ” μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ” .

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σπάρτης συζητήθηκαν σκέψεις και προτάσεις γύρω από τον έλεγχο  των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων , ώστε να σταματήσει η  συνεχής εγκατάλειψη ζώων, βασική αιτία ύπαρξης  τω αδέσποτων.Σε σχετικό δε ερώτημά μας διευκρινίστηκε ότι ουδεμία μήνυση  από τον Δήμο έχει κατατεθεί  καθ΄ οιουδήποτε .

Στη Σπάρτη διασαλεύτηκε  με ακραίο τρόπο η ευζωία των ζώων και η σχετική νομοθεσία .
Αλλά επειδή ουδέν κακό αμιγές καλού ελπίζουμε οτι τα όσα συνέβησαν εκεί θα γίνουν αφορμή  οι Δήμοι που διαθέτουν αντίστοιχα κολαστήρια κυνοκομεία να πράξουν σύννομα οι δε αρμόδιες αρχές όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , η ΕΛ.ΑΣ και η Εισαγγελία του Α.Π  ότι  θα πάρουν τα κατάλληλα μέτρα,ώστε να κλείσει το απόστημα αυτό που λέγεται δημοτικά κυνοκομεία αλλά και κάθε άλλος χώρος συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων,όπου παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας των ζώων .

Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου εδώ :

https://www.youtube.com/watch?v=xHm9Nq8z8c4&feature=youtu.be

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία