Συνεχίζει την πεπατημένη της ψευδούς ενημέρωσης με την απάντησή του ο Δήμος Βόλβης σχετικά με το “Πάρκο” στην περιοχή Ασπροβάλτα ενώ ήδη η αρμόδια Εισαγγελία καλεί μάρτυρες για την υπόθεση αυτή μετά τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας μας.
Ως να απευθύνεται σε αφελείς ή μη γνωρίζοντες αφού:
ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει γίνει όσον αφορά τη συντήρηση εδώ και 3 χρόνια. Τα χάλια που υπήρχαν τον Οκτώβριο που συναντήθηκαν οι εθελοντές με τον Δήμο υπάρχουν και τώρα.
ΚΑΜΙΑ απολύτως ενέργεια δεν έγινε.
Μιλούν για ”..εξασφάλιση τροφών και περιοδική κτηνιατρική περίθαλψη”.
Η πρόταση αυτή είναι τουλάχιστον προσβολή στη νοημοσύνη μας, καθότι το μόνο που προμηθεύει ο Δήμος είναι σιτάρι και κριθάρι και ενίοτε μουχλιασμένο άχυρο.
ΚΑΜΙΑ μέριμνα για την τροφή των υπολοίπων ζώων τα οποία τρέφονται και φροντίζονται με πρωτοβουλία και προσωπικά έξοδα των εθελοντών.
ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ δε η κτηνιατρική περίθαλψη είναι.
Η ”ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” με το Εργαστήριο Ζωωτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ είχε ως αποτέλεσμα την επίσκεψη κάποιων φοιτητών με σκοπό τη γνωριμία με τα ζώα και τίποτε άλλο.
Αναρωτιόμαστε δε, σε ποιόν αναφέρονται όταν λένε ότι ”δόθηκαν συμβουλές για την προσεκτικότερη φροντίδα τους-των ζώων” όταν δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ στο πάρκο που να επιφορτίζεται την φροντίδα του Πάρκου και των ζώων. Ευτυχώς όμως διαπιστώθηκε κατά τα λεγόμενα του Δήμου ότι τα άλογα ήταν σε καλή κατάσταση, μόνο που δεν διευκρίνισε χάριν ποίων τα άλογα βρισκόταν σε καλή κατάσταση.
Ποιός είναι υπεύθυνος από τον Δήμο για τη φροντίδα των αλόγων? ΚΑΝΕΙΣ!! Ας είναι καλά και πάλι οι εθελοντές, ιδίως αλλοδαποί, που ασχολήθηκαν τρέχοντας κάθε τρείς και λίγο στο Δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για την απουσία τροφής.
Η απάντηση του Δήμου Βόλβης στην πρώτη μας επιστολή είναι αν μη τι άλλο ψευδής, τρανταχτή δε απόδειξη αυτών είναι η κατάσταση του Πάρκου ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.
Και ερωτάμε ξανά.
Θα προβεί επιτέλους στις απαιτούμενες ενέργειες ο Δήμος σε συνεργασία με τους εθελοντές, ώστε να κλείσει ο ζωολογικός χώρος με αντίστοιχη μεταφορά των ζώων σε χώρους όπου να φροντίζονται και να ευζωούν?
Ή θα μας αναγκάσει να ενημερώσουμε τους αρμόδιους Επίτροπους Ευζωίας και Περιβάλλοντος της Ε.Ε?
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ