Παράσταση “Οι πιο δυνατές” / Tο ποσοστό των πνευματικών δικαιωμάτων θα διατεθεί για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Share with your friends


Submit

Παράσταση “Οι πιο δυνατές”

“Οι πιο δυνατές” της Άννας Ανδριανού στις 25-26-27 Μαίου και 2-3-4 Ιουνίου 2018 στις 21:30 ώρα στο Youca οδός Καραϊσκάκη 76 (έναντι πυροσβεστικής) Ερμηνεύουν οι Δαμουλάκη Σίσσυ

Λεδάκη Μαριάννα

Νικάκης Γιώργος Καλλιτεχνική επιμέλεια

Παπαδουλάκη Μικέλα – Κοκολάκης Γιώργος Πρωτότυπη Μουσική

Βεργανελάκη Έλια Χορογραφία

Ντουντουλάκη Βασιλική (JazzTrainStudio) Φωτογραφία

Γιωργος Αναστασάκης Βίντεο

Νεκτάριος Πόγκας Ημερομηνίες παραστάσεων

25, 26, 27 Μαΐου και 2, 3, 4 Ιουνίου

Χώρος

YOUCA οδός Καραϊσκάκη 76 (έναντι πυροσβεστικής), Χανιά Ώρα έναρξης: 21:30 Τιμή εισιτηρίου: €10 Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974479895 **

Λίγα λόγια για το έργο… Ένας από τους πιο «δυνατούς» μονολόγους του Αυγούστου Στρίντμπερργκ “Δεσποινίς Τζούλια, η πιο Δυνατή” μεταμορφώνεται σε ένα μονόπρακτο «παιχνίδι για δύο» μέσα από μια αιρετική διασκευή της Άννας Ανδριανού. Δύο γυναίκες, σύζυγος και ερωμένη του ίδιου άντρα, συναντιούνται και αναμετριούνται μέχρις εσχάτων. Δύο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δύο διαφορετικές απόψεις ζωής, δύο τρόποι να αγαπάς να μισείς και να είσαι γυναίκα.

Σκηνοθετικό σημείωμα…. Η Παράσταση «οι πιο δυνατές» αποτελεί τη σύμπραξη ιδεών και έκφρασης όλων των συντελεστών της. Παρόλο που στο θέατρο είθισται κατά κανόνα ένας σκηνοθέτης-καθοδηγητής να ζωντανεύει ένα έργο επί σκηνής μέσω του οράματός του, στη δίκη μας παράσταση δόθηκε ισάξια χώρος για να ακουστούν και να δοκιμαστούν στις πρόβες οι ιδέες όλων μας.

Συζητώντας και αναλύοντας το κείμενο, οι διαφορετικές ερμηνείες που δίνονταν ενώθηκαν πάνω από έναν κοινό παρονομαστή: Τα αόρατα συναισθηματικά νήματα που συνδέουν, υποκινούν, ελέγχουν τους χαρακτήρες, επηρεάζοντας τους στην εξελισσόμενη σύγκρουση-μάχη. Οι διαφορετικές αλήθειες τους μάχονται για την επικράτηση ή την συνειδητοποίηση τους. Συνθέτοντας λοιπόν τις σκέψεις μας, μέσα από μια μη ρεαλιστική προσέγγιση στο έργο, φανερώνουμε τα νήματα αυτά και τα θέτουμε υπό μελέτη. Οι χαρακτήρες κινούνται από τις δυνάμεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό το τρίγωνο. Αυτό καθιστά για μας τουλάχιστον, την παράσταση αυτή μοναδική, αφού καταφέραμε να ξεπεράσουμε δημιουργικά τα όριά μας, να παντρέψουμε τις ιδέες μας, και τελικά να βγούμε όλοι «πιο δυνατοί».