Οι “κωλοτούμπες” δυο Θαλάσσιων Λεόντων και η κατάφορη παρανομία της εκμετάλλευσης νοήμονων όντων

Share with your friends


Submit

H ΠΦΠΟ ενημερώθηκε από τη Λιμενική Αστυνομία Κερκύρας ότι κατόπιν καταγγελίας μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας στις 19 Ιουλίου 2016 βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000€ (δέκα χιλιάδες ευρώ) στην εταιρία KALYPSO CRUISES για τη συμμετοχή δύο θαλάσσιων λεόντων στο πρόγραμμα της εν λόγω εταιρίας, κατά παράβαση της Ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 4039/2012, Άρθρο 12), ενώ όλος ο φάκελος έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Κερκύρας.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρία είχε ενημερωθεί για το μη σύννομο των δραστηριοτήτων της ήδη από το 2012 αλλά επί 4 χρόνια συνέχιζε να μη συμμορφώνεται και να παρανομεί, όπως αποδεικνύεται από τις σχετικές φωτογραφίες.

Αναμένουμε την επικύρωση του διοικητικού προστίμου από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κερκύρας καθώς και τον ορισμό τακτικής δικάσιμου ώστε να καταλογιστούν και οι ποινικές ευθύνες. Επίσης, σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές, θα ζητήσουμε να αποσαφηνιστεί (α) το καθεστώς ιδιοκτησίας αυτών των άγριων ζώων (β) το γεγονός ότι παραμένουν αιχμαλωτα σε μια πλατφόρμα στα (δημόσια) θαλάσσια ύδατα της Κέρκυρας!

Τα συγκεκριμένα διοικητικά πρόστιμα επιβάλλονται σε μία στιγμή κατά την οποία τόσο η ΠΦΠΟ όσο και άλλες φιλοζωικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες και πολίτες δίνουν αγώνα για να απαγορευτεί το αίσχος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, όπου αιχμάλωτα δελφίνια εκτελούν «εκπαιδευτικές» κωλοτούμπες για να διασκεδάζουν κάποιοι θεατές χωρίς ενημέρωση για το περνούν αυτά τα νοήμονα θηλαστικά εκεί και να πλουτίζουν οι έμποροι της δυστυχίας των ζώων.

Αυτή την κατάφορη παρανομία δεν την βλέπουν οι αρμόδιοι υπουργοί Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και οι υπηρεσίες των υπουργείων τους;
Ισως τελικά πρέπει να κληθεί η Λιμενική Αστυνομία από το Λαύριο για να ανοίξει τα μάτια σε τέτοιους υπουργούς για να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος!

 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (55 Σωματεία)
και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων