Μεταφορά ζώων κατά την διάρκεια των εορτών

Share with your friends


Submit

Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ την Δευτέρα 18/04 στο Υπουργείο Μεταφορών, Υπόψιν κας. Κολοβού με θέμα την μεταφορά ζώων κατά την διάρκεια των εορτών
 
Αξιότιμη κυρία Κολοβού,

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχατε με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, θα θέλαμε και γραπτώς να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας για πρόβλημα που έχει προκύψει με την τροποποίηση εγκυκλίου εκ μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμονές Πάσχα, με αποτέλεσμα το επιβατικό κοινό -και ιδίως Φοιτητές που δεν έχουν και άλλον τρόπο μετακίνησης- να μην μπορούν να μετακινηθούν με τα ζώα τους.

Είναι απολύτως παράλογο τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται λίγο πριν την εορταστική περίοδο, με σκοπό τελικά να αποτρέψει την πρόσβαση ιδιοκτητών σκύλων και γατών από την ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μία εγκύκλιος που ίσχυε επί περίπου δύο χρόνια, καταργείται ξαφνικά μέσα σε περίοδο αιχμής αφήνοντας ουσιαστικά ξεκρέμαστους δεκάδες συμπολίτες μας χωρίς άλλη επιλογή μετακίνησης.

Παρακαλούμε άμεσα για την παρέμβασή σας, ώστε τουλάχιστον να διατηρηθεί το προηγούμενο καθεστώς μόνο για την περίοδο των εορτών και αμέσως μετά η Ομοσπονδία μας αιτείται συνάντηση μαζί σας ώστε να συζητηθεί -και επιτέλους να λυθεί μετά από 4 χρόνια από την ισχύ του Νόμου- η διάκριση που έχει δημιουργηθεί, που έχει σαν συνέπεια την στέρηση του θεμελιώδους δικαιώματος κάθε πολίτη της Ε.Ε. να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -αίτημα που έχει τεθεί στο Υπουργείο σας περίπου δύο χρόνια πριν.

 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (55 Σωματεία)
και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων