Μετά από πρωτοβουλία της Ρεγγίνας Αργυράκη, Καθηγήτριας Α.Π.Θ. εστάλη η παρακάτω επιστολή  στους κ.κ. Γ. Μουζάλα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Π. Κόκκαλη, Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογες επιστολές θα σταλούν και σε άλλους βουλευτές για το θέμα των ζώων στο Ελληνικό 


 

Προς τον

1. Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μουζάλα

2. Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρο Κόκκαλη

                 Για τα εκατοντάδες ζώα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Αξιότιμοι κύριοι,

Δεν γνωρίζουμε, αν είστε ενήμεροι για τα όσα συμβαίνουν με τα εκατοντάδες ζώα που για πάρα πολλά χρόνια ζούσαν και ζουν στην αχανή έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Το πρόβλημα εστιάζεται ιδίως στις πάνω από 250 γάτες εκ των οποίων περίπου 50 και αρκετά νεογέννητα ζουν στο κτίριο, όπου έχουν αρχίσει ήδη οι προ κατεδάφισης εργασίες από την Intrakat του Ομίλου Σ. Κόκκαλη.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες επί ένα χρόνο περίπου προς τον Δήμαρχο Αργυρούπολης Ελληνικού να ξεκινήσει μαζί με τους φιλόζωους εθελοντές της περιοχής που τόσα χρόνια ιδίοις εξόδους τα φρόντιζαν υπήρξε μια προκλητική και έωλη άρνηση να αναλάβει τις εκ του νόμου ευθύνες του απέναντι στα αδέσποτα του πρώην αεροδρομίου.

Μέσα από τα καταιγιστικά δημοσιεύματα στα social media αλλά και τα μεγαλύτερα ΜΜΕ, όπου η Ομοσπονδία μας δια της Προέδρου της έπαιξε τον κύριο και πρωταρχικό ρόλο, το θέμα απέκτησε δημοσιότητα εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Από εκεί και μετά ξεκίνησε ένα μπαλάκι ευθυνών μεταξύ του Δήμου, της Ελληνικόν ΑΕ και της Lamda Development με θύματα τα δύστυχα ζώα και ιδίως τις γάτες.

Η ανοργανωσιά και η έλλειψη ενδιαφέροντος, παρά τα ψεύτικα δάκρυα, για την ζωή των ζώων αυτών έχει δημιουργήσει μια τραγική κατάσταση γι’αυτά αφού είναι άρρωστα, υποσιτισμένα πλέον, χωρίς νερό πολλές φορές εκτός από εκείνες που ακτιβιστές εθελοντές, που με πραγματικό κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να παρέμβουν εκεί που η Πολιτεία παρέμεινε τραγικά αδιάφορη.

Όσες προσπάθειες κι αν κάναμε προς την Πολιτειακή και Εκτελεστική εξουσία παρέμειναν άκαρπες.

Αυτή τη στιγμή παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων από το Δήμο και άλλους παράγοντες, που δηλώνουν ανερυθρίαστα κατά τη γνώμη μας,ότι όλα βαίνουν καλώς, με σκοπό να κρύψουν αυτό που ξέρει όλη η φιλοζωική κοινωνία και όχι μόνο, ότι το έργο θα κτιστεί πάνω σε πτώματα ζώων.

Αυτό το οποίο ζητάμε , μετά από παρότρυνση της Καθηγήτριας ΑΠΘ κας Ρεγγίνας Αργυράκη, Συντονίστριας της Διεπιστημονικής Ομάδας Πανεπιστημιακών που στηρίζουν την εθελοντική Οργάνωσή μας, είναι με κάθε τρόπο να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να σωθούν όλα τα ζώα που παραμένουν σε άθλια πλέον κατάσταση, μέσα στα χαλάσματα του πρώτου κτιρίου που είναι υπό κατεδάφιση.

Θέλουμε ιδιαίτερα να τονίσουμε, ότι καταβάλλεται επιμελώς η προσπάθεια μέσα στα χαλάσματα να μπαίνουν μόνο άτομα τα οποία καμία εμπειρία δεν έχουν στην αιχμαλωσία γατών,εξαιρετικά φοβισμένων και σοκαρισμένων από αυτό που βιώνουν το τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα να κρύβονται σε ταβάνια, τρύπες, στα ερείπια και να μην μπορούν να περισυλλεγούν.

Θέλουν “δικά ” τους άτομα για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω, χωρίς να νοιάζονται για το άκαρπο των προσπαθειών τους.

Ο Δήμος, η Ελληνικόν ΑΕ και τώρα η Ιntrakat δεν δίνουν άδεια να μπαίνουν στα χαλάσματα τους οι μόνοι άνθρωποι που και τις γνωρίζουν και έχουν αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους τρόπον τινά και έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο σύλληψη δύσκολων γατών.

Μπαίνουν και φεύγουν άπρακτα άτομα, που καμία σχέση δεν έχουν με το είδος αυτό του ζώου.

Ζητάμε από τον κ. Μουζάλα να καταθέσει επείγουσα επερώτηση στη Βουλή να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις για λίγο χρόνο μέχρι να σωθεί και το τελευταίο ζώο που ζει ακόμη εκεί και από τον κ. Κόκκαλη,που είναι εγνωσμένη η περιβαλλοντική του ευαισθησία την παρέμβασή του για την αναβολή των κατεδαφίσεων και παρακαλούμε η άδεια να δοθεί μόνο στους έμπειρους εθελοντές 6-7 τον αριθμό, ώστε να σωθεί οτιδήποτε κι αν σώζεται και πάντοτε υπό την προϋπόθεση της επιτήρησης των αρμοδίων οργάνων των υπευθύνων εταιριών.

Παρακαλούμε για όποιες διευκρινήσεις χρειάζεστε να επικοινωνήσετε με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας που από την πρώτη στιγμή και κάθε μερα παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εθελοντές αλλά και τον Δήμο, την Ελληνικόν και την Lamda D.

Σας ευχαριστούμε θερμά

Μερικά δημοσιεύματα της Ομοσπονδίας  και άλλα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Τα έργα ξεκίνησαν και απαγορεύτηκε η είσοδος στους εθελοντές- Εγκλωβίστηκαν μέσα χωρίς φαγητό γάτες και νεογέννητα | Petpet.new

 

Οι υποσχέσεις για τη διάσωση των γατιών στο Ελληνικό ουσιαστικά δεν τηρήθηκαν

Νέα ανακοίνωση της ΠΦΠΟ για τις τελευταίες εξελίξεις με τα ζώα στο Ελληνικό

Παρεμβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε ο φιλοζωικός σύλλογος Αδεσποτολόγιο για την τραγωδία των ζώων στο Ελληνικό .

Νέα επιστολή ΠΦΠΟ στον Δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού και στους άλλους αρμόδιους – Επιλογές επικίνδυνες για τα ζώα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Τα έργα ξεκίνησαν και απαγορεύτηκε η είσοδος στους εθελοντές- Εγκλωβίστηκαν μέσα χωρίς φαγητό γάτες και νεογέννητα | Petpet.new

Οι υποσχέσεις για τη διάσωση των γατιών στο Ελληνικό ουσιαστικά δεν τηρήθηκαν

Νέα ανακοίνωση της ΠΦΠΟ για τις τελευταίες εξελίξεις με τα ζώα στο Ελληνικό

Παρεμβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε ο φιλοζωικός σύλλογος Αδεσποτολόγιο για την τραγωδία των ζώων στο Ελληνικό .

Νέα επιστολή ΠΦΠΟ στον Δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού και στους άλλους αρμόδιους – Επιλογές επικίνδυνες για τα ζώα

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (66 Σωματεία)και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων