Νέα ανακοίνωση της ΠΦΠΟ για τις τελευταίες εξελίξεις με τα ζώα στο Ελληνικό


Θέλουν πάση θυσία να κρύψουν την αλήθεια για τα όσα δραματικά για τα ζώα και την ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή πια  φιλοζωική κοινότητα, συμβαίνουν με τις γάτες στο Ελληνικό.

Θέλουν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους.

Δήμος, Ελληνικόν ΑΕ,Lamda Development, Intrakat και φυσικά το Υπουργείο  Ανάπτυξης.

Γι αυτό και λένε ανακρίβειες, παρουσιάζουν μια ψεύτικη εικόνα ότι όλα βαίνουν καλώς , που ούτε οι ίδιοι δεν την πιστεύουν πόσο μάλλον η κοινωνία που παρακολουθεί εδώ και δύο μήνες το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος των ζώων στο Ελληνικό.

Σε κάθε άλλη πολιτισμένη χώρα πρώτη μέριμνα θα ήταν να σωθούν οι ζωές και μετά οι κατεδαφίσεις και τα πανηγύρια.

Το μπαλάκι των ευθυνών πάει κι έρχεται ,όμως όλοι γνωρίζουμε,ότι οι ευθύνες ανήκουν στους παραπάνω εναντίον των οποίων κατατίθεται μήνυση από διάφορους φορείς την Δευτέρα 7 Ιουλίου .

Όχι, δεν τρέφουμε αυταπάτες, ότι θα πληρώσουν για τις πράξεις τους, όμως έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι σ αυτά τα ζώα, στον κόσμο, στις αρχές μας να καταγγείλουμε την εγκληματική αδιαφορία τους.

Στο χώρο του κτιρίου που θα κατεδαφιστεί άμεσα ζουν ακόμη 40 γάτες- σε όλο το Ελληνικό δε πάνω από 200-και πάνω απο 10 γατάκια περίπου 2 μηνών,άρρωστα στην πλειοψηφία τους λόγω των κακουχιών .

Έχουν περισυλλεγεί από τους εθελοντές μόνο 14 γάτες μέσα από το υπό άμεση κατεδάφιση κτίριο και 7-8 γατάκια.

Ήταν μέχρι χθες και για 5 μέρες χωρίς τροφή και νερό εν μέσω καύσωνα διότι είχε απαγορευτεί η είσοδος λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

H τροφή που κύκλοι των ανωτέρω φορέων ισχυρίζονται ότι τοποθετούν δεν είναι προσβάσιμη στις εξαθλιωμένες πλέον γάτες και φυσικά στα μικρά γατιά.

Χθες ακτιβιστές  μπήκαν κρυφά με πολύ κόπο και με τον κίνδυνο σύλληψής τους και μπόρεσαν να πιάσουν μόνο δυο ημίτυφλα μικρά γατιά,είδαν δε πάνω από 30 γάτες και τοποθέτησαν μέσα στο κτίριο τροφή και νερό.

Τα όσα εσκεμμένα  διαδίδονται περί σίτισης και παροχής νερού στα ζώα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα αφού μια φορά όλη αυτή τη βδομάδα , πολύ μακριά από το κτήριο που ζουν  και περιμετρικά έβαλαν τροφή και νερό μέσα στο καυτό ήλιο.

Το αίτημα όλων εκείνων που πραγματικά νοιάζονται για τα ζώα αυτά, αίτημα που κατατέθηκε πρόσφατα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ιωαννίδη από τον σύλλογο της ΠΦΠΟ  Αδεσποτολόγιο  είναι να δοθεί άδεια μόνο σε αυτούς που έχουν την εμπειρία , την γνώση και τα μέσα να απεγκλωβίσουν και να αιχμαλωτίσουν τα  φοβισμένα , τρομοκρατημένα και σοκαρισμένα πια ζώα που παραμένουν εκεί μέσα.

https://www.adespotologio.gr/node/1803?fbclid=IwAR0eJ8OrWqMaHbs2OW1RSunDxqrlK2rWtAq_-s3ZcG6AKcm8Xhh4df5vttA

Τυχόν άδεια σε άτομα που ουδεμία γνώση έχουν επί των ανωτέρω  θα είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι και τίποτα άλλο .

Η δε άδεια να διαρκέσει μέχρι να φύγει και το τελευταίο ζώο από τον τάφο που πλέον δημιούργησαν γι αυτά .

Περιττό να πούμε , ότι μετά τον απεγκλωβισμό των γατών από το  κτίριο αυτό και του  Αγίου Κοσμά ,που άμεσα κατεδαφίζονται, θα πρέπει να ξεκινήσουν  οι ενέργειες  για την απομάκρυνση και των υπολοίπων 200 περίπου γατών , που ζουν στην αχανή έκταση του παλιού αεροδρομίου από το Δήμο, το Υπουργείο και τις  Εταιρίες – με την σύμπραξη βεβαίως των έμπειρων εθελοντών-  που θα πρέπει επιτέλους  να αναλάβουν  τις ευθύνες τους έγκαιρα και αποτελεσματικά και να βρουν τις λύσεις αυτές που θα είναι υπερ των ζώων και όχι εις βάρος τους , όπως μέχρι τώρα έπραξαν .

Θα υπενθυμίσουμε ότι στις επιστολές που η ΠΦΠΟ έστειλε στις Κυβερνητικές και Πολιτειακές Αρχές δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση

Πάλι οι εθελοντές απλοί πολίτες ήταν αυτοί που έσπευσαν να βοηθήσουν τα ζώα το δε κράτος παρέμεινε, όπως πάντα αδιάφορο και απόν.

 Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία