Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα στο Κ.Π.Ε Αρχανών στο Ηράκλειο με τίτλο “Η ζωή στο δρόμο είναι δύσκολη”


Στις 02 Μαρτίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβας-Γουβών πραγματοποιήθηκε Εσπερίδα με οργανωτές τους υπεύθυνους του Κ.Π.Ε με τίτλο “Η ζωή στο δρόμο είναι δύσκολη” με θέμα τα αδέσποτα.Στην Εσπερίδα είχαν κληθεί για να μιλήσουν η Πρόεδρος της ΠΦΠΟ Αναστασία Μπομπολάκη

Το θέμα της κας Μπομπολάκη ήταν “Το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Ζώων στην Ελλάδα – αναδρομή στις φιλοσοφικές αναζητήσεις για τα Δικαιώματα των Ζώων”.

και Γραμματέας της ΠΦΠΟ και Προεδρος της ΖΩΦΟΡΟΣ Μαρία Χουστουλάκη.

Η ομιλία της κας Χουστουλάκη είχε τίτλο “Τα αδέσποτα ζώα είναι τα θύματα και οι ανεύθυνοι κηδεμόνες οι θύτες. Δράσεις της ΠΦΠΟ και της ΖΩΦΟΡΟΥ”.

 

Η Εκπαιδευτικος Βασιλικη Ραχωνη της ΖΩΦΟΡΟΣ

Η Ψυχολογος Ελενη Καζαντζακη που αναφερθηκε στην ψυχολογια των παιδιων για την ΖΩΦΟΡΟΣ

 
Η Εσπερίδα σημείωσε μεγάλη επιτυχία, την παρακολούθησε δε πολύς κόσμος και μεγάλος αριθμός μαθητών.
 
Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στην ομιλία της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Κτηνιατρικής Ηρακλείου και μεταπτυχιακής φοιτήτριας Βιοηθικής κας Σοφίας Λαμπρινίδη με θέμα “Η ηθική αξία των ζώων”.
Συνημμένο Αρχείο PDF: Οι διαφάνειες της ομιλίας της Σοφίας Λαμπρινίδη
 
Σημαντική ήταν και η ομιλία της κας Πόπης Μπαξεβάνη, εξωτερικής συνεργάτιδας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας με θέμα “Δηλητηριασμένα δολώματα: παράπλευρες απώλειες”.

 
Τον τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι Σκύλοι ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων η Καρίνα και η Ντάικα, που παρευρέθηκαν με τους χειριστές τους.


 
Και βέβαια οι μαθητές που παρουσίασαν δράσεις τους για τα ζώα.
 
Να συγχαρούμε την ομάδα εκπαιδευτικών του Κ.Π.Ε για τις ευαισθησίες τους, τις ποικίλες δράσεις τους για τα παιδιά και για την οργανωτική αρτιότητα της Εσπερίδας 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 
 
Δείτε το video του Αείμνηστου Χρόνη Μίσσιου που προβλήθηκε στο ξεκίνημα της Εσπερίδας