Καταδικάστηκε εκπαιδευτικός γιατί πυροβόλησε και άφησε παράλυτο αδέσποτο γάτο

Share with your friends


Submit

Σε 16 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε στις 12 Ιουλίου 2019 εκπαιδευτικός σε Λύκειο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος εν ψυχρώ πυροβόλησε και άφησε παράλυτο από την μέση και κάτω έναν αδέσποτο γάτο.
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την απόφαση, στην ποινή φυλάκισης προστίθεται και χρηματικό πρόστιμο (σύμφωνα με τον νέο Κώδικα) 360 μονάδες x 10 ευρώ ημερησίως (3.600 ευρώ που διπλασιάζονται).

Το άτυχο ζώο πυροβολήθηκε από τον δράστη με αεροβόλο όπλο την ώρα που ζευγάρωνε.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι στην εγκληματική αυτή πράξη προέβη ένας εκπαιδευτικός, αναλογιζόμαστε δε τι ακριβώς διδάσκει ο καθηγητής αυτός στους μαθητές του .

Να εγκληματούν και να παραβιάζουν τον ελληνικό νόμο;

Να μην σέβονται την ίδια την ζωή σε κάθε της έκφανση ή ότι απειλούνται από το διαφορετικό και επομένως μπορούν να το σκοτώνουν;

Μήπως κάπως έτσι εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού;

Επειδή θεωρούμε, ότι ο καθηγητής αυτός είναι ακατάλληλος να φέρει την ιδιότητα του εκπαιδευτικού ζητάμε από την Υπουργό Παιδείας να πάρει τα κατάλληλα μέτρα.

Και ευκαιρίας δοθείσης μήπως θα πρέπει κάποτε το Υπουργείο Παιδείας να σκεφθεί σοβαρά την ένταξη στα σχολικά προγράμματα της ενημέρωσης γύρω από το περιβάλλον και τα ζώα ώστε να αποκτήσουν οι μαθητές και κατ επέκταση οι αυριανοί πολίτες φιλοζωική και περιβαλλοντική κουλτούρα;

Μήπως;

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Ποιοι είμαστε: ΠΦΠΟ-Ποιοι-είμαστε