Αγγλική μετάφραση ακολουθεί το Ελληνικό κείμενο.
Η Πρόεδρος της ΠΦΠΟ στο Who is Who Greece:
https://www.whoiswhogreece.com/natasa-mpompolaki-vissinou/
Πηγή https://www.whoiswhogreece.com
«Η αόρατη προστάτις που γνώρισε τους ανθρώπους και λάτρεψε τα ζώα – Ο αλτρουισμός στο αποκορύφωμα του!»
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
Η γνωστή στο Πανελλήνιο για την σημαντική φιλοζωική της δράση, η υπερδραστήρια και σθεναρή υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ζώων γεννήθηκε στο Αγρίνιο και ζει στα Χανιά της Κρήτης.
Είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήχθη με υποτροφία το 1973. Από το 1973 έως το 1977 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών με απόκτηση license και περαιτέρω σπουδές στη Γενεύη.
Ξεκίνησε την πρωτότυπη επαγγελματική της σταδιοδρομία και εντυπωσιακή πορεία προσφοράς διδάσκοντας σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών στην Αθήνα. Από το 1977 έως το 2005 εργάστηκε στην «Εθνική Ασφαλιστική» και από το 1978 έως και το 1990 απέκτησε τίτλους ειδίκευσης στους τομείς: διοίκηση επιχειρήσεων, διαχείριση ανθρωπίνων σχέσεων, δημόσιες σχέσεις και το ασφαλιστικό δίκαιο. Έχει συμμετάσχει ή συν ιδρύσει τους ακόλουθους κοινωνικούς φορείς: στην Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση το 1977, όπου οργάνωσε εκδηλώσεις λογοτεχνικού, μουσικού και εικαστικού περιεχομένου και στην Κίνηση Γυναικών Νομού Χανίων με κύρια δραστηριοποίηση στον τομέα των δικαιωμάτων των γυναικών. Αποτέλεσε δραστήριο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο Εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ της Εταιρίας. Επίσης, υπήρξε μέλος του Θεατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα χρόνια των σπουδών της και η καλλιτεχνική συμμετοχή της σημειώνεται στη θεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία» του Μ. Μπρέχτ που ανέβηκε στο Ηρώδειο το 1975 και περιόδευσε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Το 2007 νιώθοντας την ανάγκη να προσφέρει περισσότερα στην κοινωνία και τα ζώα, ιδρύει τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», αναβαθμίζοντας τους στόχους και σκοπούς της φιλοζωικής δράσης στα Χανιά Κρήτης αλλά και της χώρας γενικότερα με δράσεις γύρω από τα ζώα που ξέφευγαν από τη κλασσική ενασχόληση της περίθαλψης ενός ζώου. Διαχρονικό όραμά της μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα ζώα μέσα από λύσεις σύννομες και ηθικές αλλά και η καθιέρωση μιας άλλης οπτικής για την σχέση του ανθρώπου με όλα τα ζώα, που σε πρώτη φάση θα εξαλείψει την κακοποίηση αυτών και σε δεύτερη θα επιτύχει την μη χρήση τους ως εργαλεία του ανθρώπου. Στόχος της η αρμονική συμβίωση των ζώων και ανθρώπων.
Το 2008 ιδρύει το «Forum» με την ονομασία Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων, σκοπός του οποίου είναι η πανελλαδική οργάνωση, ο συντονισμός και ο επαναπροσδιορισμός των στόχων του Φιλοζωικού και Περιβαλλοντικού Κινήματος στην Ελλάδα. Το «Forum αριθμεί σήμερα 115 φιλοζωικούς και περιβαλλοντικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και την Κύπρο, συνεργάζεται δε για την επίτευξη των στόχων του με κορυφαίους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους. Κατόπιν, το 2010 ιδρύει την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, την μεγαλύτερη σήμερα ομοσπονδία στην χώρα.
Το έργο της πολυποίκιλο και πολυδιάστατο. Μέσα από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και την «Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία» των οποίων είναι η ιδρύτρια και καθοδηγήτρια πέτυχε να υλοποιήσει πολλά και σημαντικά πράγματα που άλλαξαν προς το καλύτερο την φιλοζωική και περιβαλλοντική κουλτούρα στην χώρα μας. Μερικά δε από αυτά αποτέλεσαν ορόσημο στο φιλοζωικό γίγνεσθαι της Ελλάδας. Στόχος της και στόχος όλων των συνδαιτημόνων της η εκπόνηση επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων και προτάσεων για τα ζητήματα των ζώων προς όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, καθ’ ύλη υπουργεία, τοπική αυτοδιοίκηση, αστυνομικές αρχές, κτηνιατρικές υπηρεσίες, εισαγγελικές αρχές, καθώς και το καθημερινό λόμπι για την ένταξή των ζητημάτων των ζώων στο θεσμικό πλαίσιο.
Αναφέρεται ενδεικτικά το σημαντικότερο μέρος των πολλών δράσεων και επιτεύγματών της. Τον Οκτώβριο του 2011 η «ΠΦΠΟ» πραγματοποίησε για πρώτη φορά στη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο την Ημερίδα με θέμα: «Α΄ Συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Φιλοζωικής Κουλτούρας στην Ελλάδα του Σήμερα» με σπουδαίους θεσμικούς ομιλητές από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Νοέμβρη 2012 συμμετέχει ως ομιλήτρια στην κοινοβουλευτική συζήτηση που διεξήχθη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με θέμα «Επιβολή πληθυσμιακού ελέγχου των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα». Το 2012 μέσα από τον νόμο 4039/12 και μετά από την επίμονη προσπάθειά της τόσο προς το αρμόδιο υπουργείο όσο και κατά την συζήτηση του νόμου στην Επιτροπή της Βουλής, θεσμοθετείται η κατάργηση του βαρελιού και άλλων μεταλλικών κατασκευών ως καταλύματα των ζώων συντροφιάς. Η κατάργηση αυτή ήλθε σαν αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειάς της, που ξεκίνησε το 2006 από τα Χανιά και την Κρήτη για την ανάδειξη και κατάργηση αυτού που τρόπου ζωής πολλών ζώων, που έμειναν γνωστά με την ονομασία «βαρελόσκυλα». Αντίστοιχη ήταν η προσπάθειά της για την κατάργηση του μόνιμου δεσίματος των σκύλων που επίσης επετεύχθη μέσα από τον ίδιο νόμο.
Τον Φεβρουάριο του 2013 διοργάνωσε ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας επίσης για πρώτη φορά στην χώρα μας σε συνεργασία με την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και τον Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Εμμανουήλ-Ρούσσο Παπαδάκη την Ημερίδα με θέμα: «Τα Παρεμπίπτοντα Ζητήματα του Δικαιϊκού μας Συστήματος Απέναντι στις Κοινοτικές Οδηγίες, την Εφαρμογή τους και την Ευρύτερη Κοινωνική Αποδοχή», που έβαλε τα θεμέλια για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των εισαγγελικών αρχών στις υποθέσεις κακοποίησης των ζώων. Η Ημερίδα αυτή είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση της εξαιρετικά σημαντικής διευκρινιστικής εγκυκλίου του Αρείου Πάγου με θέμα: «Αποσαφήνιση των ζητημάτων που έχουν εγερθεί από την εφαρμογή του ν.4039/2012», συντελώντας στην πράξη στην καλύτερη αντιμετώπιση των εγκλημάτων κατά των ζώων από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει ανάλογες Ημερίδες με τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Τον Αύγουστο του 2013 συμμετέχει με ανακοίνωση ομιλία για τα δικαιώματα των ζώων στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας που διεξήχθη στην Αθήνα, όπου και βράβευσαν ως Ομοσπονδία τον διακεκριμένο φιλόσοφο του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων Garry Steiner. Στο συνέδριο αυτό ανέγνωσε επίσης την Δέσμευση Ελλήνων Συνταγματολόγων, με επικεφαλής τον κύριο Κ. Χρυσόγονο να επιχειρήσουν να εισάγουν στο επόμενο αναθεωρητικό Σύνταγμα διάταξη για την προστασία των ζώων κατ αναλογία με άλλα ευρωπαϊκά συντάγματα. Τον Ιούνιο του 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων οργανώθηκε Ημερίδα για το θέμα αυτό παρουσία πολλών προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το 2017 κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή Συνταγματολόγων, σαν συνέχεια αυτής της προσπάθειας, συγκεκριμένη πρόταση ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος.
Τον Δεκέμβριο του 2014 η «ΠΦΠΟ» με Αυτοδιοικητικούς του Δήμου Βάρης Βουλιαγμένης συνδιοργάνωσε Διημερίδα με θέμα «Οι παραλίες στους Δήμους – Πολεοδομικές, Νομικές και Περιβαλλοντικές Παράμετροι για την Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Σαρωνικού», όπου και σε ομιλία της κατέθεσε την πρόταση της Ομοσπονδίας. Το 2014 μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της προς το αρμόδιο Υπουργείο επιτυγχάνεται ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας και για πρώτη φορά θεσμοθετείται στο νόμο 4235/14 η έννοια της παθητικής κακοποίησης των ζώων και επιβάλλονται ποινές και διοικητικά πρόστιμα για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων. Στον ίδιο νόμο καταφέρνει με την ομάδα της να καταργηθεί η ευθανασία των ζώων που πάσχουν από λεισμανίωση, όταν η νόσος θεραπεύεται, γλυτώνοντας χιλιάδες ζώα από ένα άδικο θάνατο. Τον Μάιο του 2015 κορυφαία στιγμή της Ομοσπονδίας υπήρξε η αποδοχή από τον μεγάλο φιλόσοφο και διανοητή Πίτερ Σίνγκερ της πρόσκλησής της να παρευρεθεί και πρωταγωνιστήσει σε 4ήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα, όπου κατόπιν αιτήματός της η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του απένειμε τον τίτλο του Επιτίμου Διδάκτορος.
Τον Οκτώβριο του 2016 μέσα από μία επίμονη συνεργασία με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εκδόθηκε μια πολύ σημαντική εγκύκλιος με τον τίτλο «Βηματολόγιο αστυνομικών ενεργειών για την κακοποίηση -θανάτωση ζώων» μέσα στην οποία εκτός των άλλων αποσαφηνίστηκε ότι η βασανιστική μέθοδος του «παστουρώματος» των ιπποειδών και των παραγωγικών ζώων αποτελεί βαριά μορφή κακοποίησης. Το 2017 καθιερώνεται θεσμικά, μετά από πολύχρονη προσπάθειά της , ο θεσμός του «Συνήγορου των Ζώων», το δικαίωμα δηλαδή των φιλοζωικών οργανισμών να παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες στις δίκες για την κακοποίηση των ζώων.
Το 2018 συμμετείχε στις τριήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, ΕΔΕΕΚ, και το e-Επιστημονικό Περιοδικό «Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα» , στις 12, 13 και 14 Μαΐου στα Χανιά , στα πλαίσια του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου «Κρήτη-Χανιά 2017» και της 1ης Συνδιάσκεψης Πόλης για τον εθελοντισμό και την Κοινοτική Ενδυνάμωση-Δράση με θέμα «Η Πόλη Δικτυώνεται – Μαθαίνει να λέει ΝΑΙ στο συνάνθρωπο και στη ζωή».
Από το 2007 και εντεύθεν συμβάλλει μέσα από την θεσμική της ιδιότητα ως Προέδρου της Ομοσπονδίας στην συνεχή παρουσίαση στα σχολεία όλης της χώρας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ομοσπονδίας, τα οποία τελούν υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, «Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου» και « Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη» μέσα από τα οποία έχουν ενημερωθεί για τον σεβασμό και την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος χιλιάδες μικροί μαθητές.
Ειδικά αναφέρονται οι προσπάθειές της και της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με μεγάλους φιλοζωικούς οργανισμούς του εξωτερικού για την κατάργηση του Δελφιναρίου στα Σπάτα Αττικής κατ αντιστοιχία με την κατάργηση των τσίρκο με ζώα, που επιτεύχθηκε μέσα από τον νόμο 4039/12 μετά και από ενέργειες δικές της και της Ομοσπονδίας.
Στους δε μακροπρόθεσμους στόχους της περιλαμβάνεται η κατάργηση των βιοτεχνιών γούνας, όπως έχει συμβεί σε μια σειρά άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και ο εγκλεισμός των ζώων σε ζωολογικούς κήπους.
Εκτός από Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας είναι Επικεφαλής του Φόρουμ «Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων», Εκπρόσωπος φιλοζωικών σωματείων στις 5μελείς επιτροπές για τα αδέσποτα στους Δήμους Χανίων, Αποκορώνου και Πλατανιά Νομού Χανίων, Συνεργάτης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών για την προστασία της ήμερης και άγριας ζωής Born Free Foundation ,End Captivity, Carodog/carocat, ProWal Γερμανίας, Compassion in world farming και Animondial.
Ως «χόμπυ» της θα αναφέρουμε την προσφορά της σε κάθε ανήμπορο έμβιο, ανθρώπινο ή μη!
Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά
Email: natassabobolaki@yahoo.gr Ιστοσελίδα: https://pfpo.gr/
Αγγλική μετάφραση.
https://www.whoiswhogreece.com/natasa-mpompolaki-vissinou/
Natassa Vyssinou-Bobolaki
“The invisible protector who have met people and she have loved animals-the peak of altruism!”
President of Panhellenic Animal Welfare and Environmental Federation
Famous in the whole country for her significant animal welfare activity, overactive and strong animal rights defender, she was born in Agrinio and she lives in Chania of Crete.
She is a graduate of the Law Department of School of Law of the National and Kapodistrian University of Athens. She started her studies in 1973, after she had received a scholarship. From 1973 until 1977 she had been studying French language and literature in the French Institute of Athens. She acquired a license and she continued her studies in Geneva.
In the beginning of her career, she had been teaching at foreign language schools in Athens. It was the beginning of an innovative career and impressive path of giving. She worked in “Hellenic General Insurance Company S.A.” (1977-2005) and she acquired the following specialization titles: Business Administration, Human Relations Management, Public Relations and Insurance Law. She co-founded or participated in the following social bodies: i) Panhellenic Cultural Movement (1977) where she organized music, literary and visual events, ii) Women Movement in Chania (Crete) with main activity women’s rights. She had been an active member of Employees Administrative Council of “Hellenic General Insurance Company S.A.” and employees’ representative in administrative council of the company. Also,during her studies she was a member of Drama Department in the University of Athens. She has played in Brecht’s “The Circle of Chalk” (Odeion of Herodes Atticus, 1975) and she went on tour in many Greek cities.
Supporting charities for humans and animals, in 2007 she founded the Animal Welfare Association of Chania “ANIMAL PROTECTION”, upscaling goals and objectives of animal welfare action in Chania of Crete and the whole country through actions about animals which have contributed to a different concept of animal care. She envisages a country without strays through moral and legal solutions and the establishment of different conception of human’s relationship with all animal species which will abolish animal abuse and it will put an end to use of animals as objects. Her aim is the harmonic coexistence of humans and animals.
In 2008 she founded the forum “Panhellenic Coordinating Committee of Animal Welfare Societies” whose main goals is Panhellenic organizing, co-ordination and redefinition of objectives of the Animal Welfare and Environmental Movement in Greece. Nowadays, this forum consists of 115 animal welfare and environmental organizations from Greece and Cyprus. In order to achieve its aims, it has started co-operation with leading professors at Greek universities.In 2010 she founded “Panhellenic Animal Welfare and Environmental Federation” which is the largest Foundation in the country.
Her work is miscellaneous and multidimensional.Being founder and leader of Animal Welfare Association in Chania “Animal Protection” and “Panhellenic Animal Welfare and Environmental Federation”, she had a lot of important achievements which have improved the animal welfare and environmental culture in the country. Some of them are a watershed in the animal welfare history of our country. Her aim and her partners’ aim is the development of scientific, reasoned and realistic positions and suggestions on animal issues to all component bodies of the state such as component ministries, local subsidiarity, police authorities, veterinary services, prosecution authorities in order that animal issues are included in an institutional framework.
Her most important actions and achievements are mentioned below. In October 2011, a meeting was organized by PFPO for the first time in Greece at European level. The meeting titled “First meeting about European prospect of animal welfare in modern Greece” was held with great institutional lecturers both from Greece and European Union. In November 2012, she was a lecturer during a parliamentary conversation that took place at the European Parliament in Brussels with the topic: “Control of stray population in Greece”. In 2012, according to law n. 4039/2012 barrels and other metal constructions are forbidden as a dog house. This ban was the result of her persistent effort while the law had been discussed in the Committee of the Parliament. Also, she had put pressure on the component ministry about the aforementioned issue. Her long-term effort, which resulted in a ban, began in 2006 in Chania and in the whole island of Crete. She gave the public the opportunity to look at the life of many dogs which are known as “barrel dogs”. Also, she had strived to become illegal for a dog to be chained permanently. This prohibition was enacted through the law n. 4039/2012.
Moreover, in February 2013 as president of Federation she organized in co-operation with Association of Prosecutors of Greece and Emmanuel Roussos-Papadakis (Deputy Public Prosecutor of the Supreme Court) for the first time in the country a meeting titled “Issues of the Greek Justice System related to implementation and wider social approval of European Union Guidelines”. Meeting has contributed to further awareness of prosecuting Authorities on animal abuse cases. The meeting resulted in the edition of a very important explanatory bulletin of Supreme Court titled “Clarification of issues raised by implementation of the law n. 4039/2012” in order that Local Police Authorities will confront better crimes against animals.”
Till today, similar meetings with Prosecuting and Police Authorities have taken place in many cities of the country. In August of 2013, she gave a speech on animal rights at the 23rdInternational Conference of Philosophy in Athens. Also, Gerry Steiner (environment and animal rights philosopher) was awarded by PFPO. At the conference, she read the Commitment of Greek Constitutional Law Experts- with leader Mr. K. Chrysogonos- to attempt to introduce an ordinance on animal protection in the following revisionist institution similar to other European Constitutions. In June 2014, Federation organized a meeting at Athens Cultural Center about establishment of animal protection in the revisionist constitution, which was attended by people of Arts and Letters and people of Local Subsidiarity. In 2017, in view of revision of the Constitution she made a specific suggestion to component committee of Constitutional Law Experts.
In December 2014, PFPO in co-operation with people of Local Subsidiarity of Vari-Vouliagmeni Municipality organized a meeting with topic “Beaches in Municipalities- Urban, Legal and Environmental Parameters for the Redevelopment of Coastal Front” where she gave a speech expounding PFPO’s opinion. In 2014, a steadfast demand of Federation was achieved and for the first time through law n. 4235/14 the passive animal abuse is defined and penalties and administrative fines are imposed for animal living conditions. It was a success of PFPO, after her continuous interventions. Also, through the law n.4235/14 in co-operation with her team she succeeds to abolish euthanasia for dogs affected by leishmaniasis, in cases that the disease is curable. Thus, thousands of affected animals were saved from unfair death. In May 2015, highlight moment of Federation’s history was the acceptance by Peter Singer (great philosopher and intellectual) to participate and play a leading part in four days of events in Athens after Federation’s invitation. After Federation’s request, he was awarded the title of Titular Doctor at the School of Philosophy at the University of Athens.
In October 2016, after continuous co-operation with Police Headquarters a quite important bulletin titled “Step-by-step procedure of police actions on cases of animal abuse and unlawful animal killing” was issued. According to this bulletin, the torturous method of hobbled equines and farm animals constitutes severe animal abuse. After many years of persistent efforts, animal advocacy was established in 2017. Animal welfare organizations have the right to attend a trial as civil complainants on animal abuse cases.
In 2018, she took part in three days of events (12-14 May in Chania) organized by Scientific Network for Adult Education in Crete and e-scientific journal “Adult Education and Culture in the Community”. These events had taken place in the purview of the 3rd Panhellenic Conference for Volunteerism and Community Empowerment-Action with topic: “A city of networking with respect to fellow man and life”.
From 2007 till today, as President of the Federation,she contributes to continuous presentation in schools throughout the country of the two educational programs of the Federation “Living with animals around me” and “People and Animals, Roommates on the same planet” both approved by Ministry of Education. Through these programs thousands of pupils have been educated to respect animals and the environment and protect them.
We should mentioned especially that she and her partners of the Federation have made a lot of efforts for the closure of dolphinarium in Spata of Attica, in co-operation with famous international animal welfare organizations. The dolphinarium closure will be similar to ban of all animals in circuses through the law n.4039/12, as a result of her actions and actions taken by PFPO.
Her long-term goals include the ban on fur farming and fur clothing industry which it is already a fact in many European countries as well as the closure of zoos and ban on captive animals.
Apart from President of Panhellenic Animal Welfare and Environmental Federation she is leader of the forum “Panhellenic Coordinating Committee of Animal Welfare Societies”, representative of animal welfare societies in the five-member committee for strays in Municipality of Chania, Municipality of Apokoronas and Municipality of Platanias (Chania). Partner of European Organizations for wild and non-wild animals’ protection: Born Free Foundation, End Captivity, Carodog/ Carocat. Prowal (Germany), Compassion In World Farming (CIWF) and Animodial.
She spends her leisure time helping any helpless human and non-human being!
She speaks English and French.
Email : natassabobolaki@yahoo.gr Website: https://pfpo.gr