Για τα 460 περίπου ζώα στο ιδιωτικό κυνοκομείο στον Αλμυρό Βόλου

Share with your friends


Submit

460 ζωα στοιβαγμένα,πολλά αστειρωτα,άρρωστα,συνθηκες αθλιες. Οχι,αυτό δεν είναι Φιλοζωία!

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΗΣΥΧΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΠΦΠΟ/ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΥΡΟΥ

Κύριε Δήμαρχε
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η κάτοικος του Δήμου σας κα ….., στην οποία ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.
Επειδή όμως η κα …. φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό σκύλων στο άτυπο καταφύγιό της, υπάρχει μεγάλη αγωνία στη φιλοζωική κοινότητα για την κατάσταση των ζώων της.

Μετά την επικοινωνία που είχε μαζί σας η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Αγγελική Μπαρτσιώκα, επανερχόμαστε με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των φιλοξενούμενων ζώων.
Οι προτάσεις αυτές είναι:

1.Θα πρέπει να γίνει λεπτομερής καταγραφή του αριθμού των φιλοξενούμενων ζώων.

2.Να ελεγχθούν από κτηνίατρο πόσα από αυτά είναι στειρωμένα, τσιπαρισμένα και εμβολιασμένα, πόσα είναι ασθενή και πόσα κουτάβια.

3.Να δοθεί προτεραιότητα στα θηλυκά αστείρωτα ζώα ώστε να γίνει άμεσα η στείρωσή τους.

4.Τα ζώα που είχαν περισυλλεγεί το τελευταίο διάστημα να επανενταχθούν στο περιβάλλον τους αμέσως μετά τη στείρωσή, το τσιπάρισμα και τον εμβολιασμό τους.

5.Να γίνει σοβαρή προσπάθεια υιοθεσίας με φωτογραφίες και ενημερωτικά σημειώματα μέσω της σελίδας του Δήμου αλλά και τις σελίδες στο FB των συνεργαζόμενων φιλοζωικών σωματείων τόσο για τα κουτάβια όσο και για τα ενήλικα ζώα που είναι υγιή.

6.Να μην επανενταχθεί κανένα ζώο το οποίο έχει ασυλοποιηθεί.

7. Να γίνουν οι απαιτούμενες θεραπείες για τα νοσούντα ζώα ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να μπορέσουν να στειρωθούν και να επανενταχθούν, εφόσον η επανένταξη συνίσταται.

8.Εξαιρετικά σημαντικό είναι να απαγορευτεί πάση θυσία η είσοδος οποιουδήποτε νέου αδέσποτου και να ελέγχεται αυτό αυστηρά από την 5μελή επιτροπή, η οποία αν δεν υπάρχει θα πρέπει να συσταθεί άμεσα, ώστε να είναι σύννομες οι αποφάσεις για τη διαχείριση του κυνοκομείου.

9.Αξιοποίηση των εθελοντών κτηνιάτρων Ελλήνων και άλλων ευρωπαίων. Οι τελευταίοι το μόνο που επιθυμούν είναι το σύννομο των στειρώσεων και η φιλοξενία τους.

10. Σίτιση με έξοδα του Δήμου των εγκλείστων ζώων και συνεχής καθαρισμός του χώρου.

11.Στόχος του Δήμου σας θα πρέπει να είναι το κλείσιμο του άτυπου καταφυγίου σε βάθος χρόνου, όταν τα ζώα θα είναι σε θέση είτε να επανενταχθούν με ασφάλεια είτε να υιοθετηθούν.

Σας επισυνάπτουμε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας, ώστε η πόλη σας να γίνει μια πόλη χωρίς αδέσποτα όχι με εγκλεισμό των ζώων ή άλλον τρόπο μη σύννομο αλλά με την αλλαγή της κουλτούρας, με την ενημέρωση των μαθητών και των πολιτών, με συστηματικές και συνεχείς στειρώσεις των αδέσποτων αλλά και τον έλεγχο των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, ώστε να σταματήσει η συνεχής τροφοδότηση του δρόμου με νέα αδέσποτα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια νομίζετε ότι μπορούμε να σας προσφέρουμε.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Εδώ μπορειτε να δείτε ένα άρθρο του 2018 σε τοπικό μέσο ενημέρωσης όπου προειδοποιούσαμε για τον κίνδυνο να βρεθούμε ακριβώς στην σημερινή κατάσταση.

https://www.almyros.gr/2018/03/05/vomva-gia-ton-almyro-i-katangelia-gia-kynokomeio-400-skylia-piso-stous-dromous-an-den-vrethei-lysi/