Δελτία τύπου για τη συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης με την ΠΦΠΟ για τις κακοποιήσεις ζώων

Share with your friends


Submit

 

Δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

17-10-2018: Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Λαγουδάκη με την Πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Αναστασία Βυσσινού Μπομπολάκη

 

Δελτίο Τύπου της ΠΦΠΟ και του Φ.Σ.Χανίων «Η Προστασία των ζώων»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των φορέων μας μετά απο αίτημα της Ομοσπονδίας με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Στρατηγό Κωνσταντίνο Λαγουδάκη.

Από την Νατάσα Μπομπολάκη εκ μέρους της ΠΦΠΟ  και την Ηρώ Λαβεντζάκη εκ μέρους του Συλλόγου τέθηκαν προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα:

1.η έξαρση των δηλητηριάσεων των ζώων συντροφιάς, αδέσποτων και μη, σε πάρα πολλά σημεία της πόλης. Ζητήθηκε δε η λήψη μέτρων εκ μέρους της Αστυνομίας ώστε να σταματήσει το απεχθές αυτό γεγονός που στέλνει με βασανιστικό τρόπο στο θάνατο δεκάδες ζώα .

Με ικανοποίηση ακούσαμε απο τον κ. Λαγουδάκη την πρόθεσή του να λάβει μέτρα, τα οποία και τέθηκαν στον διάλογο.

2.ζητήθηκε μετ΄επιτάσεως η Αστυνομία να εξιχνιάσει τις δολοφονίες δια πυροβολισμού δύο αδέσποτων στην περιοχή Πατελάρι και Νεροκούρου και κατέθεσαν ό,τι στοιχεία είχαν περιέλθει στην αντίληψη των φορέων τους προς αξιοποίηση. 

Επίσης ζητήθηκε η εξιχνίαση του άλλου στυγερού εγκλήματος στην Γέργερη Ηρακλείου.

 3.τέθηκε εκ νέου στο τραπέζι η αναγκαιότητα συστηματικών ελέγχων εκ μέρους της Αστυνομίας προς τους κηδεμόνες ζώων για το θέμα της ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής των κατοικιδίων τους στα πλαίσια του περιορισμού της εγκατάλειψης των ζώων, βασική πηγή δημιουργίας των αδέσποτων.

4.ενημερώθηκε ο Στρατηγός για την απροθυμία των Δήμων Χανίων, Πλατανιά και Κισσάμου να προχωρήσουν σε συστηματικές και συνεχείς στειρώσεις αδέσποτων ζώων.

5.προτάθηκε εκ μέρους των φορέων μας η διενέργεια μέσα στον Δεκέμβρη μιας Ημερίδας της ΕΛ.ΑΣ και της Ομοσπονδίας με θέμα ” Οι κακοποιήσεις των ζώων προθάλαμος ενδοοικογενειακής βίας”.

 6.συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν στην καλύτερη ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ στα θέματα αρμοδιότητάς της όσον αφορά τα ζώα.

Οι φορείς μας δηλώνουν την ικανοποίησή τους για τα ευήκοα ώτα εκ μέρους του κ. Λαγουδάκη και αναμένουν την υλοποίηση των όσων ελέγχθησαν.

Τέλος, ειδική αναφορά έκαναν προς τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης για τους αστυνομικούς Γεώργιο Κελαϊδή και Σπύρο Σπανουδάκη για τον επαγγελματισμό τους και την ευαισθησία τους σε πρόσφατα περιστατικά κακοποίησης ζώων, τους οποίους και δημόσια συγχαίρουν.

 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Φ.Σ. Χανίων «Η Προστασία των ζώων»