ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΥΘΝΟΥ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ

Share with your friends


Submit

Κύριοι,

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες που δεχθήκαμε, στο νησί της Κύθνου παρατηρείται μια απίστευτη βαρβαρότητα και κτηνωδία κατά των ζώων. Συγκεκριμένα, στα Λουτρά Κύθνου δολοφονούνται κάθε χρόνο τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο γάτες με φόλες. Φέτος το Σεπτέμβριο γύρω από το εστιατόριο «Αραξοβόλι» βρέθηκαν νεκρά ζώα.

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, στο site της ΕΛΑΣ αναφέρεται: «Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981 όπως ισχύει σήμερα. Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία».

Πηγή http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=vi…

Επίσης σας αναφέρουμε τα εξής:

Ψαράδες πετούν τα δύστυχα ζώα στη θάλασσα όταν αυτά πλησιάζουν τις βάρκες και εξοντώνουν ασύστολα τις φώκιες και τα δελφίνια.
Παιδιά βασανίζουν γάτες και σκύλους.
Κάτοικοι σκοτώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους από την άγρια πανίδα (π.χ. χελώνες, σκαντζόχοιρους, κλπ).
Κυνηγοί ξεκινούν να σκοτώνουν τη φτερωτή πανίδα αρκετά πριν την κυνηγετική περίοδο με το πρόσχημα να προλάβουν τους μη ντόπιους κυνηγούς.

Δυστυχώς, η εικόνα της ανεξέλεγκτης βίας δεν ολοκληρώνεται εδώ, αφού και τα ζώα εκτροφής δεν τυγχάνουν καλύτερης μοίρας.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα διεξάγοντας συστηματικούς ελέγχους και έρευνες, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της βίας και της κακοποίησης των ζώων στο νησί, και σε περίπτωση που διαπιστώνετε τέτοια φαινόμενα να επιβάλετε τους νόμους 1197 και 3170, ασκώντας αυτεπάγγελτη δίωξη και προβαίνοντας σε μηνύσεις.

Η ανοχή και η σιωπή δεν βοηθάνε κανέναν, ενώ αφήνουν στο έρμαιο των βάρβαρων ενστίκτων μας τις ζωές των άλλων όντων τη στιγμή που θα έπρεπε να τις προστατεύουμε.

Η αναφορά σας να σταλεί (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004 σχετικά με την υποχρέωση των Διοικητικών Αρχών να απαντούν σε αιτήματα πολιτών) στην παρακάτω διεύθυνση (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική):

Μάριζα Χριστοδούλου
Αγίου Κωνσταντίνου 11
19005 Νέα Μάκρη Αττικής
Email: mrzchrist@gmail.com

Με εκτίμηση,

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ