ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ.

Share with your friends


Submit

Προς τον

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κύριο Χ. Παπουτσή Αθήνα 24.10.2011

Κοινοποίηση¨

Προς τον

Υφυπουργό του ΥΠΑΑΤ

κ. Ιωάννη Δριβελέγκα

Προς τον

Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Προς τον

Δήμαρχο Διονύσου

Κύριο Γ. Καλαφατέλη

Προς τον Αντιδήμαρχο Διονύσου

Κύριο Ν.Παπά

Προς τον Διοικητή

Αστυνομίας Αγ. Στεφάνου

Κύριο Α.Τουρπέτα

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από 115 Σωματεία από όλη την Ελλάδα και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία διαμαρτύρονται γιατί ένα μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής , η Κα Ι. Σιώκου , ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κρυονερίου, διώκεται αδίκως.

Σε μία περιοχή όπου το καθεστώς της φόλας βασιλεύει η Κα Σιώκου έχει επιδοθεί σε ένα μεγάλο πολυετή αγώνα για την διάσωση και υιοθεσία δεκάδων αδέσποτων ζώων .

Έχει επίσης κάνει έκκληση στις τοπικές δημοτικές αρχές για την παραχώρηση και περίφραξη ενός χώρου εκτός του οικισμού, ως σταθμού επανένταξης των ζώων που δεν μπορούν να παραμείνουν στους δρόμους. Επίσης έχει ζητήσει επανειλημμένα μία δήλωση από τον Δήμο, στην οποία να καταγγέλλεται η δηλητηρίαση και κακοποίηση των αδέσποτων ζώων, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση έως τώρα σε όλα αυτά τα αιτήματα.

Η δε αστυνομική Διεύθυνση του Αγ. Στεφάνου ουδέποτε αξιολόγησε τις καταγγελίες και μηνύσεις της κατά των «γνωστών-άγνωστων» δραστών για τις φόλες σπίτι της η στους δρόμους του Κρυονερίου.

Η Κυρία Σιώκου, φιλοξενεί στο κτήμα της σε εκτός οικισμού περιοχή , όπου δεν υπάρχουν περιοριστικοί όροι για τον αριθμό κατοικίδιων η παραγωγικών ζώων, για βραχύ χρονικό διάστημα και ελλείψει Κοινοτικού Καταφυγίου, τα προς υιοθεσία αδέσποτα.

Ο Νόμος 3170 της δίνει αυτό το δικαίωμα ως μέλους της Φιλοζωικής.

Είναι απαράδεκτο να μηνύονται εθελοντές που με το επίπονο και πολυέξοδο έργο τους βοηθούν την Πολιτεία . Η Αστυνομία πρέπει να διώκει τους δράστες και όχι τους προστάτες των ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Ως εκ τούτου σας ζητάμε να προχωρήσετε σε διενέργεια έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο ο Διοικητής του Α.Τ. Αγ. Στεφάνου ασκεί τα καθήκοντά του ,αγνοώντας ακόμη και αυτή την εγκύκλιο της ΕΛ.ΑΣ, όπου δίνεται η εντολή τα αστυνομικά τμήματα να διευκολύνουν το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων και όχι να τους τιμωρούν για την δράση τους, δεδομένου μάλιστα οτι αυτά εκτελούν το έργο μιας ανύπαρκτης Πολιτείας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας,

Για την

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος

Αναστασία Μπομπολάκη

Πληροφορίες, τηλ. 6976489349 (12:00-14:00 και 20:00-22:00)