«Το τερμάτισε» η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κερκύρας: δεν επικυρώνει το πρόστιμο για τις παραστάσεις των θαλάσσιων λεόντων βάσει νομοθεσίας περί… ζωικών υποπροϊόντων!

Share with your friends


Submit

Αφού επί ένα χρόνο δεν κατάφερε να επικυρώσει την αρχική καταγγελία της ΠΦΠΟ για τους θαλάσσιους λέοντες-κλόουν στην Κέρκυρα και αφού αναγκάστηκε να ασχοληθεί με την εφετινή καταγγελία μας κατόπιν υπόδειξης του Υπουργείου Περιβάλλοντος (στο οποίο δεν είχε φροντίσει να στείλει όλα τα στοιχεία
αλλά ευτυχώς παρενέβη η ΠΦΠΟ, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κερκύρας αποφάσισε επιτέλους να ασχοληθεί με την υπόθεση – και πραγματικά υπερέβην εαυτήν!

Το δίλημμα που είχαν μπροστά τους ήταν απλό: να επικυρώσουν ή όχι το πρόστιμο. Αλλά αυτοί οι καταπληκτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι πληρώνονται από τους φόρους μας για να προστατεύουν τα ζώα και να εφαρμόζουν τους νόμους, βρήκαν μια τρίτη εναλλακτική:

Προώθησαν όλο το φάκελο (δύο χρόνια καταγγελιών!) προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφιμων, παρακαλώντας ‘για τις δικές σας ενέργειες λόγω αρμοδιότητας επί του θέματος για επιβολή ή μη επιβολή εκ μέρους σας αναλόγου προστίμου σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 1β και παρ. 4 του Ν.4235/2014’.

Αλλά μάλλον δεν πρόσεξαν ότι το Άρθρο 24, παρ. 1β & 4 του Ν.4235/2014 για το οποίο μιλάνε, αναφέρεται σε διοικητικά πρόστιμα για την παραβίαση της νομοθεσίας περί ζωικών υποπροϊόντων (ΖΥΠ) και παραγώγων προϊόντων αυτών (ΠΠ) – και όχι σε θαλάσσιους λέοντες που κάνουν τούμπες για να κερδίζουν κάποιοι!

Η ΠΦΠΟ, που και σήμερα επικοινώνησε με την Διεύθυνση Προστασίας των Ζώων και έλαβε την απάντηση, ότι υπάρχει νομικό κενό!!! και το εξετάζουν, καλεί δημόσια τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, να παρέμβει και να βάλει ένα τέλος σε αυτό το διασυρμό της δημόσιας διοίκησης που συντελείται στην Κέρκυρα. Τέτοια ανικανότητα και πλήρης άρνηση εφαρμογής του νόμου από ανθρώπους σε θέση ευθύνης για την προστασία των ζώων δεν είναι απλώς ασυγχώρητη – είναι επικίνδυνη, και την ευθύνη για την πιθανή συνέχισή της την έχει πλέον εξολοκλήρου η ηγεσία του Υπουργείου.

Για μια ακόμη φορά καθίσταται εμφανές και σαφές, ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν μπορούν και δεν πρέπει να είναι αρμόδιες για την ευζωία των ζώων και αυτό θα πρέπει να αλλάξει
 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 
 
Συνημμένο αρχείο: Απάντηση της Κτηνιατρικής Κέρκυρας