Συντονισμός για τα αδέσποτα του Αγρινίου‌‌

Share with your friends


Submit

Bazaar και ενημερωτική εκδήλωση από το Δήμο και τη Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου

Η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου με την υποστήριξη του Δήμου, διοργάνωσε χθες bazaar στο εντευκτήριο του τρένου με διάφορα προϊόντα από την πώληση των οποίων τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τα αδέσποτα. Άμεσος σκοπός είναι η σύσταση και ενεργοποίηση δικτύου εθελοντών φιλόζωων δημοτών Αγρινίου για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαχείρισης και της ευζωίας τους, με δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και προώθησης της υιοθεσίας τους.

Ο Δήμος Αγρινίου, υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς με κύριο μέλημα την προστασία της υγείας και βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή, τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την υιοθεσία και την ενημέρωση των πολιτών. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η αλλαγή νοοτροπίας, ώστε να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα κακοποίησης ή εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και μαθητών της Α΄ και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμβίωση μαζί τους. Η υιοθεσία των αδέσποτων είναι στις κορυφαίες προτεραιότητες του προγράμματος. Μετά την αποθεραπεία τους, τα ζώα υγιή, στειρωμένα, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα, εάν δεν υιοθετηθούν, επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Επίκειται δημιουργία Δικτύου Εθελοντών Φιλόζωων

Εκτός του bazaar, το απόγευμα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωάννης Φαρμάκης, που έχει την εποπτεία και το συντονισμό των ενεργειών για τη περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου και υπάλληλοι του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, ενημέρωσαν για τις δράσεις του Δήμου καθώς και για τη σύσταση του δικτύου εθελοντών. Το bazaar επισκέφτηκαν μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και προσέφεραν σκυλοτροφές και κονσέρβες, ενώ το ενίσχυσαν αγοράζοντας διάφορα προϊόντα.

Ο κ. Φαρμάκης επισήμανε: «σκοπός μας είναι να ενημερωθούν παιδιά και δάσκαλοι για την προσπάθεια του Δήμου, ώστε να καταγραφούν, να εμβολιαστούν και να στειρωθούν για να μην υπάρχει πολλαπλασιασμός. Από την ενημέρωση που έχουμε κάνει μέχρι και σήμερα σε σχολεία όλου του δήμου, φάνηκε ότι υπήρξε αποτέλεσμα, γιατί τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα και η νέα γενιά ενημερώνεται για το τι είναι αδέσποτο, γιατί δεν πρέπει να υπάρχει και τι θα πρέπει να κάνουμε όλοι σαν δημότες ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους».

Η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου ανέφερε: «θα βοηθήσουμε τα αδέσποτα της πόλης μας, από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, ενώ μαζί με το δήμο Αγρινίου, γίνεται προσπάθεια ώστε να προχωρήσουμε με οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Βασικό είναι ό,τι συνέχεια εγκαταλείπουν ζώα και αυτό είναι έγκλημα. Πρέπει να τσιπαριστούν όλα τα ζώα, ενώ μέσω της Ομοσπονδίας μας, παρακολουθούμε τα ζώα που είναι σε ενδιαφέρουσα, κάνουμε συστάσεις στον ιδιοκτήτη τους, βλέπουμε που θα πάνε και ποιος θα πάρει τα κουτάβια ενώ θα γίνει υποχρεωτικό το τσιπάρισμά τους. Είναι τραγικό να βλέπουμε συνεχώς νεκρά ζώα».

Το θέμα με όλες τις προαναφερθείσες πρωτοβουλίες είχε αναδείξει προ μηνός η «Σ».
‌‌


Κων/νος Χονδρός‌‌
Πηγή