Συνεχίζεται το “Συγκάτοικοι” στο νομό Χανίων

Share with your friends


Submit

Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις στα σχολεία του νομού Χανίων του εκπαιδευτικού προγράμματος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας “Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη” με την Όλγα Λιάρα, στέλεχος της Ομοσπονδίας και μέλος του Φ.Σ. Χανίων “Η Προστασία των Ζώων” να το παρουσιάζει, να συζητά με τα παιδιά και να αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους, τις απορίες τους, την έμφυτη αγάπη τους προς τα ζώα.

Μέσα από την συζήτηση με τα παιδιά καθώς και με μαθησιακά εργαλεία το πρόγραμμα εστιάζει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, μια ιδιότητα με πολυδιάστατη σημασία, που υπερβαίνει τα όρια της φιλοζωικής παιδείας. Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται κι η διδασκαλία προς τους μαθητές της κατανόησης της γλώσσας του σώματος ενός άγνωστου ζώου, έτσι ώστε να το προσεγγίζουν με ασφάλεια.

Τα πρόσφατα σχολεία που παρουσιάστηκε το πρόγραμμά μας ήταν το 11ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας, το 18ο και 12ο στο Κουμπέ, το 2ο Νηπιαγωγείο Περβολίων και το Δημοτικό Σχολείο Καλυθβών απέναντι απο το οποίο ο Δήμος Αποκορώνου έχει τοποθετήσει ταιστρες για την σίτιση των αδέσποτων, που εφοδιάζεται με τροφή κάθε μέρα.

Στις παρουσιάσεις στα παραπάνω σχολεία συμμετειχαν περίπου 1000 μαθητές όλων των τάξεων και των τμημάτων τους.

Για μια ακόμη φορά οι κρατικές δομές στα Χανιά απουσιάζουν απο την διάδοση του σεβασμού στην ζωή κάθε πλάσματος και την απουσία τους αυτή και πάλι καλύπτουν οι εθελοντές πολίτες που ακούραστα αγωνίζονται για την προστασία και των ζώων.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία