Το σεμινάριο «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη» στη Λήμνο

Share with your friends


Submit

 

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λήμνου και του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου, η κα Αγγελική Μπαρτσιώκα βρέθηκε στη Λήμνο ως εκπρόσωπος της ΠΦΠΟ, όπου παρουσίασε το εγκεκριμένο από το Υπουργείο παιδείας πρόγραμμα της ΠΦΠΟ «Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη» στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο. Συνολικά το παρακολούθησαν 200 μαθητές.

Συγχρόνως επιμόρφωσε 2 μέλη του σωματείου τα οποία θα συνεχίσουν την παρουσίαση του προγράμματος σε όλους τους μαθητές του νησιού. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λήμνου, τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για τα ζώα, καθώς και με τον εκπρόσωπο της 5/μελούς επιτροπής και συζήτησαν τη δημιουργία δημοτικού Κτηνιατρείου.

Επισκέφθηκε το νέο κυνοκομείο τους και με χαρά διαπίστωσε ότι οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από το προηγούμενο. Αυτό που ιδιαίτερα την ευχαρίστησε είναι ότι τα ζώα προαυλίζονταν εναλλάξ και ότι το καθένα είχε τον ατομικό του χώρο διαμονής με το σπιτάκι του.

Οι δραστηριότητες του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου είναι αξιοζήλευτες και παράδειγμα προς μίμηση σε πολλούς φιλοζωικούς συλλόγους της χώρας.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία