Ποιος είναι ο Jonathan Garstang ?

Share with your friends


Submit

Η Ομοσπονδία μας έχει τη χαρά να συνεργάζεται με τον Jonathan Garstang, εκπαιδευτή σκύλων, θετικής εκπαίδευσης, ο οποίος μας παραχώρησε το βιβλιαράκι που δημιούργησε “Οδηγός Θετικής Εκπαίδευσης Κατοικίδιων” για χρήση του στις επισκέψεις μας στα σχολεία. Το βιβλιαράκι έχει λάβει

την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για την φετινή σχολική χρονιά, 2019-2020.

https://www.facebook.com/Skylos-Skills-Bespoke-Dog-care-553006241734660/

http://www.k9magazine.com/i-found-my-path-in-life-because-of-this-dog/

Σύντομο βιογραφικό του Jonathan Garstang

Λέγομαι Τζον Γκαρστανγκ. Είμαι εκπαιδευτής σκύλων, σύμβουλος καταφύγιων ζώων και εκπαιδευτικός. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζομαι στην Ευρώπη και στην Αφρική βελτιώνοντας την ποιότητα και την φροντίδα που παρέχουν τα καταφύγια ζώων, προσδοκώντας να εκπαιδεύσω την επόμενη γενιά στο θέμα της φροντίδας των ζώων, και στο πόσα μπορούμε να μάθουμε για τον εαυτό μας χτίζοντας μια σχέση με αυτά.

Στόχος

Να υπάρχει συνεργασία με σχολεία και πανεπιστήμια δημιουργώντας ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων πάνω στην δυναμική και αποτελεσματικότητα δημιουργίας σχέσης ανθρώπου και κατοικίδιου. Μέσω του προγράμματος αυτού λοιπόν θα μαθαίνουν για την εμπάθεια, την υπομονή, την επικοινωνία, την γλώσσα του σώματος και την αγάπη, διαμορφώνοντας έτσι τις κοινότητες μας, την καθημερινότητα μας στο σπίτι όσο και την κοινωνία κάνοντας εντονότερο το στοιχείο της φροντίδας και εξέλιξης.

Τι χρειάζομαι

Συνεχίζοντας, ύστερα από τη δημιουργία του βιβλίου και της ταινίας μικρού μήκους μου, θα ήθελα να δημιουργήσω μια διαδικτυακή πηγή πληροφοριών, για τα καταφύγια όπου θα μπορούν να βρουν διάφορες μελέτες και παραδείγματα ιστοριών επιτυχίας παγκοσμίως. Όπως, το πώς και γιατί κάποιοι μέθοδοι λειτουργούν καλύτερα. Πρακτικές συμβουλές όσον αφορά την προετοιμασία του σκύλου για την μετεγκατάσταση του στο νέο του σπίτι. Πληροφορίες για τη θρέψη και διατροφή του ζώου. Κοινοτικά προγράμματα και προγράμματα που χρησιμοποιούν τον σκύλο σε διάφορα κέντρα όπως σχολεία και φυλακές. Αυτή η διαδικτυακή πηγή θα είναι διαθέσιμη σε όλους χωρίς χρέωση. Επίσης, θα ήθελα να δημιουργήσω ένα πρόγραμμα εκμάθησης για μελλοντικούς εκπαιδευτές για να μπορούν να επισκέπτονται καταφύγια να βρίσκουν λύσεις σε τυχόν προβλήματα.

Τέλος, θα ήθελα να βοηθήσω στη συντέλεση ενός τμήματος σε σχολεία όπου θα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών, χτίζοντας παράλληλα τις δεξιότητες τους και την αυτοπεποίθηση τους, χρησιμοποιώντας πάντα τον σκύλο ως μέσο, είτε με εθελοντισμό είτε με εργαστήρια και παιχνίδια.