Παρουσίαση στην Γλυφάδα του προγράμματος άνθρωποι και ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο Πλανήτη

Share with your friends


Submit

 

Την Τετάρτη 9 Μαίου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της ΠΦΠΟ, Άνθρωποι και ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη στους μαθητές της τετάρτης δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.

Το πρόγραμμα παρουσίασε  Ο Πάνος Καφφές, μέλος της ΠΦΠΟ ενώ στην παρουσίαση παρευρέθηκε και η εκπαιδευτικός Χριστίνα Μπαλτά, η οποία ξεκίνησε την παρουσίαση με συζήτηση για τα ζώα με τους μικρούς μαθητές. Πολλοί από τους μαθητές έδειξαν μεγάλη ευαισθησία καθώς γνώριζαν ήδη αρκετά θέματα για τα ζώα, όπως ότι είναι προτιμότερη η υιοθεσία ενός αδέσποτου, παρά η αγορά κάποιου ζώου.  Φάνηκε επίσης για μια ακόμη φορά, ότι όσες λανθασμένες απόψεις έχουν τα παιδιά, προέρχονται από τις προηγούμενες γενιές και κυρίως από την οικογένειά, καθώς πολλές φορές τα παιδιά αναφέρονται σε παραδείγματα, λανθασμένων πράξεων ή παραλείψεων προς τα ζώα από την οικογένειά τους και το οικείο τους περιβάλλον.

Σε αυτό ακριβώς, δηλ, στο να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης των ζώων στην χώρα μας από τις επόμενες γενιές, στοχεύει και το πρόγραμμα της ΠΦΠΟ που έχει δημιουργηθεί από την Μαρία Κοντού, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία