Παράνομες περισυλλογές και επανεντάξεις ζώων στην Λιβαδειά / In Livadeia strays are illegally collected and rehomed

Share with your friends


Submit

English translation following greek text.
Αγγλική μετάφραση ακολουθεί το Ελληνικό κείμενο.

Η ΠΦΠΟ, και ενώ εκπρόσωποι του προεδρείου της  βρισκόταν στην Πάρο για συναντήσεις με τις αρχές για θέματα φιλοζωικού χαρακτήρα, κυρίως όσον αφορά τον βασανισμό των ζώων φάρμας με την μέθοδο του παστουρώματος, ενημερώθηκε για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με τα αδέσποτα στην Λιβαδειά.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορήθηκε ότι η δημοτική αρχή Λιβαδειάς με διαδικασίες παράνομες ανέθεσε την περισυλλογή μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων και την απομάκρυνση αυτών από τα σημεία που διαβίωναν. Η ΠΦΠΟ επικοινώνησε με τον δήμαρχο και τον ενημέρωσε λεπτομερώς για το τι προβλέπει η νομοθεσία για τον τρόπο περισυλλογής και επανένταξης αυτών και ο δήμαρχος υποσχέθηκε, ότι θα λάβει υπόψιν του τις αιτιάσεις της Ομοσπονδίας.

Σωματεία μας και εθελοντές της περιοχής θα παρακολουθούν στενά την υπόθεση αυτή και εφόσον χρειαστεί θα παρέμβουν με κάθε νόμιμο και εξωδικαστικό τρόπο ώστε να σταματήσει κάθε αυθαιρεσία των αρχών και των πολιτών εις βάρος των αδέσποτων ζώων, να τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομοθεσία αλλά και να αντιμετωπίσει το θέμα των αδέσποτων με λύσεις ηθικές και πολιτισμένες.

Τα αδέσποτα τα δημιουργούμε εμείς και δεν βρίσκονται με δική τους υπαιτιότητα στον δρόμο ώστε να στοχοποιούνται αυτά, αντί να στοχοποιούνται οι υπαίτιοι.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 

While representatives of PFPO’s Bureau had a series of meetings with Authorities on animal issues such as hobbling, PFPO had been informed about strays in Livadeia.

In particular, PFPO had been informed that a large number of strays had been illegally collected by local Authority. For that reason, PFPO contacted Mayor and gave him intensive information on animal law about collecting and rehoming stray animals. Mayor promised us that he will take it into account.

However, members of local animal welfare societies and volunteers will closely monitor the situation. They will intervene against arbitrary behavior towards strays and with a view to complying with animal law and achieving civilized solutions to the strays’ problem.

We should not forget that stray animals mainly occur due to abandoned pets.

Panhellenic Animal Welfare and Environmental Federation