Όλοι στην παγκόσμια διαμαρτυρία  για το κλείσιμο των Δελφιναρίων Κυριακή 13 Μαΐου στις 10.00 το πρωί στο Αττικό Πάρκο


Όλοι στην παγκόσμια διαμαρτυρία  για το κλείσιμο των Δελφιναρίων Κυριακή 13 Μαΐου στις 10.00 το πρωί στο Αττικό Πάρκο 

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Empty theTanks Wordwide 2018 Greece

 Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκδήλωσης «Emptythetanks» , οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαζί με πολίτες, θα συγκεντρωθούν έξω από το Αττικό Πάρκο, την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 10:00, με σκοπό τη διαμαρτυρία, κατά της αιχμαλωσίας κητωδών καθώς και για τις συνεχιζόμενες παράνομες παραστάσεις δελφινιών,που έχουν απαγορευτεί ,σύμφωνα με τον Νόμο 4039/2012(άρθρο 12).

Λογω των κοινωνικών και βιολογικών  ιδιαιτεροτήτων των δελφινιών , η επιστημονική κοινότητα  εδώ και πολύ καιρό έχει αποφανθεί ότι η αιχμαλωσία τους ισοδυναμεί με βασανιστήριο.

Τα δελφίνια στα δελφιναρια, εμφανίζουν σωματικές και ψυχοδιανοητικές διαταραχές, κάτι που καθιστά επιβεβλημένη την απαγόρευση  της αιχμαλωσίας τους.Σε ένα καθεστώς ιδιότυπης σκλαβιάς είναι αναγκασμένα για να εξασφαλίσουν την τροφή τους, να εκτελούν εντολές  λαμβάνοντας  μέρος σε συνεχείς παραστάσεις!

Σκοπός λοιπόν της εκδήλωσης , είναι  να εισακουστεί από τα αρμόδια Υπουργεία,το  χρόνιο αίτημα περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων για τη  θεσμοθέτηση της απαγόρευσης της αιχμαλωσίας των δελφινιών και το κλείσιμο των δελφιναρίων, ακολουθώντας το παράδειγμα  πολλών άλλων χωρών..

 

Θα σας περιμένουμε όλους εκεί!

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της διοργανώτριας

ΤheDolphinsVoicee.V. Germany

 

Mε την στήριξη

Iνστιτουτου Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος

Sea Shepherd Greece