Ο ατάλαντος “ηθοποιός”, που νομίζει, οτι είναι κωμικός.

Share with your friends


Submit

Ηθοποιία σημαίνει να ποιείς ήθος. Να προάγεις αρχές, αξίες και μέσα από το έργο να προβάλουν αισθήματα ευγενή.

Δυστυχώς πρόσφατα ενημερωθήκαμε για προβολή βίντεο που κάθε άλλο αυτές τις αρχές υπηρετεί – συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην κακοποίηση από τον “δημιουργό” της γελοίας, δήθεν “σάτιρας”, “η καμπουρομανώλαινα”. Ο ηθοποιός που θεωρεί εαυτόν κωμικό προέβη σε κακοποίηση ζώου βάζοντας φωτιά σε μπαμπάκι που είχε δεμένο στην ουρά ενός δύστυχου γατιού. Και όλο αυτό όχι μόνο το κατέγραψαν κάμερες, αλλά το υλικό προβλήθηκε σε διαδικτυακό κανάλι.

Η οργή μας τόσο για την πράξη της κακοποίησης αυτής καθαυτής όσο και η χωρίς ίχνος ντροπής προβολή του υλικού είναι εύλογη και ανα μενόμενη. Η κατακραυγή προς τα πρόσωπα που συμμετείχαν ή υπήρξαν μάρτυρες σε αυτό το έγκλημα προέρχεται από σύσσωμο το φιλοζωικό κόσμο όσο κι αν θέλει ο «κωμικός» να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να υποβαθμίσει το περιστατικό.

Δεν διανοούμαστε να έχουμε στις μέρες μας και σε θεωρητικά πολιτισμένο κόσμο προβολές τέτοιου υλικού κακοποίησης ζώων, βασανιστηρίων, διακωμώδησης του πόνου ενός πλάσματος στο έλεος ανθρώπων χωρίς ίχνος ευαισθησίας, πολιτισμού και ήθους.


 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (55 Σωματεία)
και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων