Νομικό Συμβούλιο Κράτους: Απαγορεύεται η εκτροφή ζώων μέχρι την έκδοση Υπουργικής Απόφασης

Share with your friends


Submit

Μια εξαιρετικά σημαντική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ίσως επιταχύνει την έκδοση υπουργικής απόφασης, η οποία εκκρεμεί εδώ και 5 χρόνια περίπου, σχετικά με τις προϋποθέσεις για να δοθεί άδεια στα επαγγέλματα των εκτροφέων και εκπαιδευτών ζώων συντροφιάς. Η έλλειψη αυτής της απόφασης για την οποία ευθύνονται οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του υπουργείου έχει αφήσει πλήρως ασύδοτους τους εκτροφείς και εκπαιδευτές κατοικιδίων.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. κανείς δεν μπορεί να εκτρέφει ή εκπαιδεύει ζώα συντροφιάς μέχρι να εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, που θα ρυθμίζουν τα θέματα της αδειοδότησης των επαγγελμάτων αυτών και ως εκ τούτου όλοι οι εκτροφείς και εκπαιδευτές είναι ουσιαστικά παράνομοι απο το 2012, που ισχύει ο νόμος 4039/12.

Η Ομοσπονδία μας με επιστολές έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές προς το ΥΠΑΑΤ το πρόβλημα που δημιουργείται λογω έλλειψης των υπουργικών αποφάσεων αλλά οι πάντες κωφεύουν.

Η κλασσική απάντηση που εισπράττουμε κοντά 5 χρόνια τώρα είναι οτι δεν επαρκεί το προσωπικό και οτι υπάρχουν άλλα σημαντικότερα θέματα.

Να επισημάνουμε, οτι η έλλειψη υπουργικής απόφασης για τις προϋποθέσεις εκτροφής έχει συμβάλλει πολύ στην αύξηση των αδέσποτων ζώων στην χώρα μας.
 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία