Διαιωνίζεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο χώρο του Πανεπιστημίου-Νοσοκομείου στην Πάτρα.
Στην ΠΦΠΟ υπήρξε αυτή η καταγγελία:
Σε ανακοίνωση στο ΒΗΜΑ του Πανεπιστημίου Πατρών,η οποία λειτουργεί ως ένα ελεύθερο βήμα διαλόγου μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών. και χρησιμοποιείται για αποστολή ανακοινώσεων από τη διοίκηση του ιδρύματος (Συμβούλιο, Πρύτανης και αναπληρωτές του, Σύγκλητος, Κοσμητείες, Πρόεδροι Τμημάτων, Διευθυντές διοικητικών μονάδων),αναρτηθήκαν τα εξής άρθρα από μέλος του ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) με το σκοπό να προτείνει΄’λύσεις”για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο με τα αδέσποτα.
Προλογίζει λοιπόν το άτομο αυτό λέγοντας οτι:
οι πόροι πλέον είναι ελάχιστοι και για τους ανθρώπους, τότε να η λύση καντε διαγωνισμούς να προμηθευτείτε:
ανεβάζει άρθρο που αφορά τις φόλες, κτηνιατρικά φάρμακα για ευθανασίες, και νεκροταφεία ζώων και προσθέτει:
ή εναλλακτικά πληρώστε οι ιδιοκτήτες σκύλων φόρους,ώστε τα έσοδα να διατεθούν στα αδέσποτα,αλλά πόσοι φόροι να μπούν;
διερωτάται και προτείνει αυτό το άρθρο με τίτλο Σκυλόσημο: Ο “ΕΝΦΙΑ” των Γερμανών για ιδιοκτησία σκύλου,το οποίο αφορά φόρους για τα δεσποζόμενα στη Γερμανία, με άλλοθι την καταπολέμηση της λύσσας, αλλά στην πραγματικότητα, αφού το αντιλυσσικό τελειοποιήθηκε από το 1908, ήταν για να αποσβεστούν τα χρέη από τον πόλεμο. Το ίδιο έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όμως μέχρι το 1970 ο νόμος στις περισσότερες χώρες καταργήθηκε.
Διαβάστε λοιπόν το ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των 3 Φιλοζωικών Σωματείων/Συλλόγων ένα από τα οποία ανήκει στα σωματεία μας.
ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Achaic Society for the Care of Animals, Patras Greece – ASCA
Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας SAVE PATRAS STRAYS (SPS)
Patras For All Animals
Παρακολουθούμε τελευταία τη διαρκή και στοχευμένη αύξηση δημοσιευμάτων, κινήσεων και πιέσεων εκ μέρους της Πρυτανικής Αρχής και συγκεκριμένα του κ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Επιλέξαμε να δείξουμε μια διακριτικότητα και κατανόηση σεβόμενοι το θεσμό που εκπροσωπεί. Όμως είναι απόλυτη ανάγκη να επιστήσουμε την προσοχή, καθώς οι υπερβολές είναι πλέον βέβαιο ότι θα οδηγήσουν ακόμα περισσότερο σε αδιέξοδο και κινδύνους τους ανθρώπους και τα ζώα. Οι υπερβολές δύνανται να προκαλέσουν ακόμα και εγκληματικές πράξεις.
Ο κ. Πρύτανης με μια συγκεκαλυμμένη εχθρο-ζωική στάση απαιτεί να του «αδειάσουν» το χώρο από τα αδέσποτα σαν να μην είναι το Πανεπιστήμιο ένα κομμάτι της υπόλοιπης χώρας με τα εκατομμύρια αδέσποτα, αλλά ένας άλλος πλανήτης.
Παρότι εκπροσωπεί το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα , το Πανεπιστήμιο της πόλης μας, την ίδια στιγμή που γίνεται τεράστια προσπάθεια σε ολόκληρη τη χώρα για μια σημαντική αλλαγή της κουλτούρας και αντιμετώπισης των ζώων με προσοχή, σεβασμό και κατανόηση πως μοιραζόμαστε αυτή τη γη, την ίδια ώρα που η εκπαίδευση θεωρείται ως το σημαντικότερο κομμάτι για τη λύση του προβλήματος, ο επικεφαλής της πανεπιστημιακής κοινότητας διεγείρει το αίσθημα του πανικού και του φόβου στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα οι πολίτες να βλέπουν ως επίγεια τέρατα τα αδέσποτα, να φοβούνται, και ξαφνικά οι επιθέσεις να γίνονται όλο και περισσότερες.
Αν και πανταχόθεν άνθρωποι που ξέρουν εξηγούν ότι η λύση δεν είναι η σαρωτική περισυλλογή των ζώων, – άλλωστε ακόμα κι αν γινόταν κάτι τέτοιο, αμέσως καινούργια αδέσποτα θα εμφανίζονταν από τις γύρω περιοχές αλλά και από καινούργιες εγκαταλείψεις – ο κ. Πρύτανης – ως ανθρωπιστής – αναλαμβάνει ρόλο προστάτη των φοιτητών και των λοιπών πολιτών από τα επικίνδυνα κτήνη.
Απαιτεί να «φορτώσουν» και να πάρουν όλα τα ζώα από το χώρο «του» κι ας τα πάνε στου γείτονα, ή όπου θέλουν. Συνεχίζει να μην ικανοποιείται με καμία απολύτως προσπάθεια σταδιακής αποκατάστασης πολλών ζώων προερχομένων από το χώρο, προκαλώντας διαρκώς πανικό. Ναι αυτό είναι ανθρωπισμός…
Άλλωστε, όλοι οι ενεργοί εθελοντές θυμόμαστε ακόμα καλά την απαράδεκτη στάση του το 2018 και τη δυσάρεστη εμπειρία που ζήσαμε τότε που ακόμα δεν ήταν Πρύτανης, όταν, ενώ είχε παραχωρηθεί ο χώρος της Μέριμνας στο Δήμο για κάποιες ομαδικές στειρώσεις από τον ΠΚΣ και εκεί φιλοξενούνταν ζώα, που οι εθελοντές έτρεχαν να φροντίσουν και να τους δώσουν τις αντιβιώσεις τους μέχρι αποθεραπείας τους, ο κ. Μπούρας έκανε κόλαση τη ζωή των εθελοντών, απαγορεύοντάς τους να περνούν στο χώρο τις ώρες που είχαν βάρδια κανονισμένη, και επί πλέον ξαφνικά απαίτησε να πάρουν τα ζώα από εκεί εν μία νυκτί, ασχέτως αν ακόμα έπαιρναν αντιβιώσεις.
Βιώσαμε μία αληθινή τρομοκρατία .
Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Πόλης μας, αντί να είναι πιο μπροστά με ιδέες καινοτόμες και προοδευτικές, να εμμένει σε πρακτικές και αντιλήψεις σκληρού συντηρητισμού, σπρώχνοντας την κοινωνία σε μία απογοητευτική οπισθοδρόμηση και σε απαρχαιωμένες μεθόδους.
Η σημερινή κοινωνία καταδικάζει τέτοιες πρακτικές, αναζητά και αγωνίζεται για λύσεις που παρέχουν ασφάλεια και ευζωία για ανθρώπους και ζώα. Η σημερινή Ελληνική κοινωνία θέλει πρόοδο. Και σ’ αυτή την πρόοδο το Πανεπιστήμιο οφείλει να είναι οδηγός και συνεργάτης και όχι ένας μίζερος εχθρός.