Καίγεται η Ελλάδα. Sos εκπέμπει ο πλανήτης

Share with your friends


Submit

 

Φωτό από Chinook

 

Διαχρονικές οι ευθύνες των Κυβερνήσεων για την τρομακτική οικολογική καταστροφή από τις μεγάλες πυρκαγιές που κάθε χρόνο κατακαίνε τη χώρα.

Αποσβολωμένοι παρακολουθούμε χρόνια τώρα το μεγάλο οικολογικό έγκλημα που διαπράττεται στην Ελλάδα με τους εκάστοτε κυβερνώντες να διαγωνίζονται ποιος συντόνισε καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό.

Περί πρόληψης και περιβαλλοντικής παιδείας ιδίως στα σχολεία ούτε συζήτηση αφού ο σεβασμός στο περιβάλλον και ο,τι ζει μέσα σε αυτό αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια και την ευαισθητοποίηση των δασκάλων και καθηγητών.

Φέτος δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, λένε όλοι, και βέβαια αυτό είναι ευτύχημα.
Κανένας όμως δεν αναφέρεται στις χιλιάδες ζωές άλλων εμβίων που καίγονται, ωσάν αυτά να μην έχουν ζωή που τη χάνουν με ένα βασανιστικό τρόπο.

Όλα αυτά τα χιλιάδες στρέμματα δασών που καίγονται κάθε χρόνο στερώντας τη χώρα από τους δασικούς πνεύμονες απαραίτητους για την επιβίωσή μας αποτελούν ταυτόχρονα και σημαντικό καταφύγιο της άγριας ιδίως αλλά και της ήμερης ζωής, που ξεκληρίζεται κάθε χρόνο με τρόπο φρικτό αλλά κανείς δεν θρηνεί.

Η Π.Φ.Π.Ο όπως και άλλοι φορείς προσπάθησε και φέτος να βοηθήσει με τροφές και φάρμακα ζώα ή να συμβάλλει σε απεγκλωβισμούς ζώων στις καμένες περιοχές της Εύβοιας αλλά λόγω του μεγάλου κινδύνου οι αρχές τους σταμάτησαν μη επιτρέποντάς τους να προχωρήσουν στα ενδότερα.

Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής που δεν απασχόλησε καν την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο τα κόμματα ούτε φυσικά και τα ΜΜΕ , δυστυχώς ούτε και τους ανενημέρωτους πολίτες, βρίσκεται τελευταίο θέμα στην ατζέντα τους. Είναι όμως αδήριτη η ανάγκη να γίνει πλέον εθνικό θέμα έξω από κομματικές αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Οι καταστροφικές και ταυτόχρονες πυρκαγιές-1303 σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις 15 Ιουλίου και μετά – δεν αφήνουν περιθώριο για πολιτική εκμετάλλευση από κανένα.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που ξεπερνά τα όρια της χώρας και κανείς κρατικός μηχανισμός, όσο προετοιμασμένος και να είναι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει.

H Π.Φ.Π.Ο δηλώνει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της για τους ηρωικούς πυροσβέστες, που με σοβαρές υλικοτεχνικές ελλείψεις και υποστελεχωμένες υπηρεσίες δίνουν τεράστιο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Τους οφείλουμε πάρα πολλά όλοι.

Ο πλανήτης εκπέμπει sos με τρόπο πλέον δραματικό και οφείλουμε όλοι μας να τον αφουγκραστούμε.
Τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία