Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟ ΙΕΠ

Share with your friends


Submit

Μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε προχθές στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχαμε ως Ομοσπονδία στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ως συνέχεια των συναντήσεών μας στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο στρατηγικός μας στόχος για μόνιμα εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία γύρω από τα ζώα γίνεται πραγματικότητα, με εξαγγελία της Υπουργού κας Νίκης Κεραμέως.
Οφείλουμε βέβαια να πούμε, ότι μας το είχε υποσχεθεί η αρμόδια Υφυπουργός κα Ζαχαράκη στην συνάντησή μας τον περασμένο Νοέμβριο, όμως τότε ήταν ακόμη υπόσχεση.

Όπως ενημερωθήκαμε από την Σύμβουλο Ειδικής Εκπαιδευτικής του ΙΕΠ κα Ντορέττα Αστέρη εκπονούνται μόνιμα προγράμματα για τις 5 τάξεις του Δημοτικού και τις 3 του Γυμνασίου με θεματική τα ζώα και σύντομα θα κληθεί η ΠΦΠΟ να καταθέσει τις προτάσεις της, όπως πιθανόν και άλλοι φορείς.

Ένα μεγάλο βήμα, ένας στόχος μας που τον παλεύουμε ως Ομοσπονδία χρόνια, αρχίζει και υλοποιείται και πολλά αναμένεται στο μέλλον να αλλάξουν με την ενστάλαξη της φιλοζωικής παιδείας και ενσυναίσθησης στα νέα παιδιά.

Εμείς ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς με την ομάδα μας, που προχθές εκπροσωπήθηκε από την εκπαιδευτικό Χριστίνα Νομικού, την ηθοποιό Τάνια Τρύπη, τον σκηνοθέτη Αρτέμη Σαμοθράκη και την πρόεδρο της ΠΦΠΟ Νατάσα Μπομπολάκη.

Σιγά σιγά και ένα-ένα πέφτουν τα κάστρα της αφιλοζωίας στη χώρα μας και οι κόποι μας δικαιώνονται.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία