Η δήλωση της προέδρου της Π.Φ.Π.Ο Νατάσας Μπομπολάκη για το ζήτημα των γατών στην περιοχή του Ελληνικού

Share with your friends


Submit

1. Eξακολουθώ να επιρρίπτω την κύρια και βασική ευθύνη για την σημερινή εξέλιξη στον Δήμαρχο του Ελληνικού-Αργυρούπολης , ο οποίος ένα χρόνο τώρα όχι μόνο κωφεύει στις εκκλήσεις των φιλόζωων αλλά κατά παράβαση κάθε λογικής και της νομοθεσίας αρνείται, ότι ο Δήμος είχε ευθύνη για τα αδέσποτα του Ελληνικού. Βεβαίως η εμπλοκή του Δήμου τον τελευταίο μήνα γιατί έτσι ορίζει ο νόμος καταρρίπτει κάθε έωλο επιχείρημα του Δημάρχου.

Στο σημείο αυτό οφείλω να εξάρω την μεγάλη προσπάθεια για να σωθούν οι γάτες και το συνεχές τρέξιμο της Αντιδημάρχου κας Ε. Στελλάκη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ,όταν και ανέλαβε την αρμοδιότητα των αδέσποτων ,χάρη στην οποία εισακούστηκαν τελικά οι απόψεις της ΠΦΠΟ και άλλων φιλόζωων και άλλαξε η πολιτική του Δήμου,που ήθελε να επανατοποθετηθούν οι γάτες σε άλλες γειτονιές χωρίς την λήψη μέτρων ,από όπου θα έφευγαν αμέσως με σίγουρο αποτέλεσμα τον θάνατό τους .

2. Η συνεργασία με τους αρμοδίους της Ελληνικόν ΑΕ και της Lamda Development ήταν σε καλό επίπεδο και υπήρχε από μεριάς τους η θέληση της συνεργασίας.

Όμως η ευθύνη τους τις τελευταίες ημέρες έγκειται στο εξής .Ενώ μας είχαν ενημερώσει , ότι οι κατεδαφίσεις θα ξεκινήσουν τέλος του Ιούνη , προχθές ξεκίνησαν οι εργασίες προ της κατεδάφισης , οι οποίες όμως για τις γάτες που ζούσαν στο κεντρικό κτίριο ήταν ένα τεράστιο σοκ .Εμείς οι απλοί πολίτες δεν μπορεί να γνωρίζουμε και η ευθύνη τους έγκειται στο ότι δεν μας ενημέρωσαν ,πως οι εργασίες πριν την κατεδάφιση θα περιείχαν την είσοδο κλαρκ, εργατών ,άλλων μικρομηχανημάτων , ούτε ότι θα αρχίσει να ξηλώνεται ο αμίαντος η σκόνη του οποίου είναι καρκινογόνος άρα κάνεις πια δεν θα μπορούσε να πλησιάσει εκεί ,που όλα μαζί δημιούργησαν μια χαώδη και άκρως απειλητική για τις γάτες κατάσταση.

Αν το γνώριζε αυτό τόσο η αρμόδια Αντιδήμαρχος όσοι και εμείς θα είχαμε πιθανόν πάρει τα μέτρα μας.

3. Βεβαίως υπάρχει και ευθύνη των φιλόζωων που κάποιοι αρνούνταν κάθε πρόταση εδώ και καιρό που γινόταν για τις γάτες τις οποίες θεωρούσαν ιδιοκτησία τους και δεν επέτρεπαν σε άλλους να βοηθήσουν αν δεν ενέκριναν αυτοί την βοήθεια αλλά και άλλοι φιλόζωοι πολίτες που παρά τις κραυγές , ως προς το ζητούμενο της φιλοξενίας δήλωναν αδυναμία να βοηθήσουν.                Η δε χρήση του διαδικτύου για ύβρεις , παραληρήματα , κραυγές και αναρτήσεις χωρίς λόγο αντί της πρότερης συνεννόησης έβλαψε την όλη υπόθεση .

Προχθές ανέβηκε μια πανικόβλητη ανάρτηση από φιλόζωο.Του ζήτησα στα πλαίσια της συνεργασίας μας και με τις δυο Εταιρίες προς όφελος πάντα των γατών να την κατεβάσει προσωρινά μέχρι να έλθουμε σε επικοινωνία στα επόμενα λεπτά με τους αρμοδίους των Εταιριών,όπως είχαμε συμφωνήσει ,να δούμε τι συμβαίνει και μετά να χαράξουμε την τακτική μας.

Δυστυχώς , όπως συμβαίνει στο χώρο μας , ξεκίνησε στη συνέχεια μια ενθρωποφαγία εις βάρος μου .από τον άνθρωπο που από την αρχή τον στήριξα με κάθε τρόπο.

Ας πρόσεχα κι ας άκουγα όσους με προειδοποιούσαν για τον άνθρωπο αυτό.

4. Αυτό που προσπαθείται τώρα , είναι τα απογεύματα που σταματούν οι εργασίες ο Δήμος με εθελοντές να προσπαθούν να “αιχμαλωτίσουν” όσο το δυνατό περισσότερες γάτες γίνεται .

Όλες οι συζητήσεις που κάναμε με κορυφαίους νομικούς είναι, ότι καμία δικονομική πράξη δεν πρόκειται να αναστείλει τις εργασίες λόγω των ρητρών και όχι μόνο που υπάρχουν.Δεν σχολιάζω το κόστος για τα ασφαλιστικά μέτρα που είναι έτσι κι αλλιώς υπέρογκο και χωρίς αποτέλεσμα. Βεβαίως μήνυση κατά παντός υπεύθυνου μπορεί να γίνει αλλά αυτή δεν αναστέλλει τις εργασίες.

5. Και οι δύο Εταιρίες Ελληνικόν ΑΕ και Lamda D δεν συζητούν καν το να παραμείνουν οι γάτες σε κάποιο σημείο της τεράστιας έκτασης του παλαιού αεροδρομίου.

6. Η ΠΦΠΟ θα συνεχίσει με εθελοντές της να βοηθάει στην σύλληψη των γατών τα απογεύματα ,από την Lamda Development δε, ζήτησα να δώσει άδεια , ώστε νόμιμα να μπαίνουν οι εθελοντές τα απογεύματα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά η προσπάθεια όλων είναι να σωθούν τα ζώα .

Αναμένουμε και το σώου Γεωργιάδη για την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό, με το ζήτημα δε των γατών ουδέποτε ασχολήθηκε παρά τις επιστολές που του απευθύναμε.

Σιγά τώρα μην ασχοληθεί με τα ζώα!