ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΦΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΤΟΥΡΩΜΑ ΖΩΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

Share with your friends


Submit

Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018 στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, στην Αστυνομία Σχοινούσας και στην  Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Γραφείο του Υπαρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας και στον Δήμο Σχοινούσας.

ΘΕΜΑ: Καταγγελία για παστούρωμα ζώων στη Σχοινούσα

Αξιότιμοι κ.κ., 

η Ομοσπονδία μας είναι αποδέκτης καταγγελίας από επισκέπτη στο νησί Σχοινούσα, για ζώα παστουρωμένα.

“Π…..Τ……(καταγγέλουσα)

Δευ, 20 Αυγ, 8:09 μ.μ. (Πριν από 7 ημέρες)

Σας στέλνω το στίγμα από το οικόπεδο που γινόταν το Παστούρωμα των ζώων. 

Παραθέτουμε ακολούθως φωτογραφίες και παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του προβλήματος, και γίνουν τα δέοντα ως ο νόμος ορίζει, καθώς πρόκειται για καταφανή κακοποίηση ζώων. κακοποίησης.

Επισημαίνουμε ότι η κακοποίηση ζώου είναι πλημμέλημα βάσει του αρ. 16 παρ. 1 που ορίζει ότι «απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού» και 20 παρ. 2  του Ν.4039/12, που ορίζει ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, αλλά και διοικητικά πρόστιμα της τάξης έως 30.000 ευρώ ανά ζώο.

Επίσης όπως ορίζει η παρ. 1 του αρ. 19 του ν. 4039/2012  με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφαιρείται προσωρινά ή οριστικά ζώο συντροφιάς ή ζώο άλλης κατηγορίας από την κατοχή του παραβάτη και το ζώο παραδίνεται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του αρμόδιου Δήμου ή σε ενδιαφερόμενη φιλοζωική εταιρεία ή σωματείο. Αν η μεταχείριση του ζώου είναι ιδιαίτερα σκληρή και βάναυση και προκάλεσε ιδιαίτερο πόνο ή φόβο στο ζώο, η αφαίρεση είναι οριστική.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Συννημένα παραθέτουμε:

1. Την υπ’ αρ. πρωτ. 1837/108300/2.8.2018 Εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περί «Προστασίας των Ιπποειδών εργασίας»

υπαατ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ

2. Την υπ’ αρ. πρωτ.9302/18/959529 διαταγή του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Δ. Αυγερινού.

ΙΠΠΟΕΙΔΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΛΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΠΑΣΤΟΥΡΩΜΑ

3. Φωτογραφίες όπως μας εστάλησαν από τον καταγγέλλοντα

 

 

Με εκτίμηση,

 

Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία