Επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. προς το Α.Τ. Σερίφου σχετικά με την σίτιση των αδέσποτων


Προς τον
Διοικητή του Α.Τ. Σερίφου

Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ

Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου

Κοινοποίηση

Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων

Κλάδο Γενικής Αστυνόμευσης

Επιτελείο ΕΛ.ΑΣ

Δήμαρχο Σερίφου

Αρμόδιο Αντιδήμαρχος Σερίφου

Μ.Μ.Ε.

Κύριε Διοικητά,

Αξιότιμοι κύριοι ,

Ενημερωθήκαμε  χθες 17/06 για επεισόδιο το  οποίο προκάλεσε  τις πρωινές ώρες αστυνομικός  του Α.Τ. Σερίφου εναντίον της  αλλοδαπής Προέδρου  του τοπικού φιλοζωικού συλλόγου , η οποία είχε την αναίδεια και το θράσος να σιτίζει αδέσποτες γάτες , ως ο νόμος ορίζει .

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ήθελε να την συλλάβει για την εγκληματική αυτή συμπεριφορά της.

Πληροφορούμαστε επίσης , ότι γενικώς οι υπηρετούντες στο Α.Τ. Σερίφου κατά παράβαση της νομοθεσίας συνεχώς αναφέρουν , ότι απαγορεύεται η σίτιση των αδέσποτων και έχουν σπείρει το φόβο στους δημότες που έχουν επίσης την αναίδεια να φροντίζουν ανήμπορα ζώα για την ύπαρξη των οποίων δεν ευθύνονται εκείνα αλλά οι πολίτες της Σερίφου , τους οποίους όμως όμως ουδόλως κυνηγάτε .

Συνεχώς από τα social media πληροφορούμαστε για το πογκρόμ δηλητηρίασης-φόλας  και αποδεκατισμού εκατοντάδων γατών και αναρωτιόμαστε , αν  με τον ίδιο ζήλο που παράνομα απαγορεύετε την σίτιση των αδέσποτων έχετε κάνει έρευνα , αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας για το θανατικό αυτό στο νησί σας ;

Θα σας είμαστε ευγνώμονες αν μας απαντούσατε για τις ενέργειές σας για το μακελειό των δηλητηριάσεων , αν έχουν σχηματιστεί δικογραφίες , αν έχετε ερευνήσει τις περιπτώσεις αυτές κι αν έχετε φυσικά εντοπίσει τον δράστη . .

Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε σχετικά με την σίτιση των αδέσποτων ότι,

1. Ο νόμος 4039/12 ρητά επιτρέπει την σίτιση των αδέσποτων από πολίτες η δε ανθρωπιά μας προς  ανήμπορα πλάσματα θα έπρεπε να μας το επιβάλλει.                                                                                                                         

2.Επιπροσθέτως υπάρχει η εγκύκλιος 1/2013 του Αρείου Πάγου  καθώς και η εγκύκλιος 2/2020 του ΑΠ επίσης του , τις οποίες καλό θα ήταν να τις μελετήσετε ,ώστε να μην πράττετε αυθαίρετα και κατά το δοκούν.                       

3.Τέλος σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει και σχετική νομολογία  όπου  αναγνωρίζεται το δικαίωμα σίτισης και πότισης  ρητά,   με την η υπ’ αρ. 4721/2019 Απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών , η οποία αναφέρει ι ότι η παρακώλυση του καθοιονδήποτε τρόπο, πόσω μάλλον τυχόν  απόπειρα δηλητηρίασης ζώων, τιμωρείται αυστηρά. 

Με την ευκαιρία σας στέλνουμε μια αφίσα της Ομοσπονδίας μας και θα παρακαλούσαμε να την τοποθετήσετε στο αστυνομικό τμήμα  για να ενημερώνονται οι πολίτες αλλά και οι αστυνομικοί ,  ότι η σίτιση κλπ των αδέσποτων και επιτρέπεται και επιβάλλεται από τον πολιτισμό μας .Επίσης σας επισυνάπτουμε το πρωτόκολλο ευζωίας για τα ζώα συντροφιάς και το αντίστοιχο για τα ιπποειδή και τα παραγωγικά ζώα.

Σήμερα 18/06 νέα στοιχεία μας παρείχε η /ο ……..για την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας Σερίφου ,που στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές εκκλήσεις της/του τον Φεβρουάριο του 2020 για το θέμα αυτό συνέχισαν να την/τον παραπληροφούν και μάλιστα η ΠΦΠΟ μετά από καταγγελίες της Προέδρου του συλλόγου ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Διοικητή , όμως η κατάσταση συνεχίστηκε .

Ενημερωθήκαμε επίσης , ότι κάτοικος της Σερίφου με το όνομα ……… , τον οποίο η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά συνεχώς δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες της Σερίφου που φροντίζουν αδέσποτα , πετάει τα δοχεία σίτισης και νερού , ρίχνει κόπρανα σκύλου- είναι ιδιοκτήτης σκύλου- στις τροφές των γατών ,καταστρέφει τις ταΐστρες και άλλα γενναία κατορθώματα που προκαλούν την οργή μας και τον αποτροπιασμό μας .

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.zoosos.gr%2Fserifos-petoun-koprana-ke-skoupidia-stis-taistres-me-ti-gatotrofi-gia-ta-adespota%2F%3Ffbclid%3DIwAR0eZEpsKg7YgJwM2fXfwjbuY1AWgPQ4pHrbDVfi3MABksK11jjfIIEiS5I%23axzz6PjSEco5B&h=AT1q9XZYlqp86_z5cQCzhjShMTQsPIaqBXBogjtTsAMWF1lz4NQMK_jwk69d0Je4nJkjhEQNKwOWjz9up55Rdq8ckv5aUred1uGRli5FbucWuCjWlC8V1Xd06lhUU9nguOQq7H2sL8JT7Ltlo0Pw

Και μπορεί να έχουν καταφέρει – κακώς βέβαια- να φοβίσουν τους φιλόζωους πολίτες του νησιού , όμως εμάς δεν θα μας φοβίσουν θα φτάσουμε δε την υπόθεση μέχρι το κόκκαλο .

Τον άνθρωπο αυτό τον έχουν καταγγείλει στο Α.Τ Σερίφου, όμως συνεχίζει το βρώμικο έργο του με την αστυνομία
να κωφεύει και να κυνηγά τους πολίτες που νόμιμα σιτίζουν αδέσποτα ζώα .

Ο “κύριος” αυτός έχει γίνει το φόβητρο των φιλόζωων πολιτών λόγω της ανοχής των αστυνομικών αρχών και αναρωτιόμαστε μήπως είναι και ο δράστης των αλλεπάλληλων δολοφονιών μεσώ της φόλας τόσων ζώων.

Είναι πράγματι απορίας άξιο και εξοργιστικό η αστυνομία να μην κάνει τίποτα μολονότι τα γνωρίζει πάρα πολύ καλά .Τυχόν απάντησή σας ότι δεν έχετε καταγγελία για τα γεγονότα αυτά θα αποτελεί απλά μια υπεκφυγή εκ μέρους σας .
Ζητάμε δε να προστατέψετε με κάθε τρόπο από τον θρασύδειλο αυτό “κύριο” τόσο τους πολίτες όσο και τα ζώα

Παραθέτουμε σχετικό σύνδεσμο από την σελίδα του φιλοζωικού συλλόγου .

https://www.facebook.com/…/se…/permalink/10157694689810395/…

Ζητάμε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να αποδώσει ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν και από τα στοιχεία τεκμαίρεται , ότι υπάρχουν βαριές ευθύνες γι αυτή την κατάσταση στην Σέριφο .
Ντροπή για τη Σέριφο, ντροπή για την Ελλάδα της Ευρώπης .

Τεράστιες ευθύνες έχει και η Δημοτική Αρχή στην οποία και απευθύνουμε χωριστή επιστολή .

Το απόστημα πρέπει να σπάσει και να ιαθεί .

Τέλος ζητάμε την μετάβαση στη Σέριφο με έξοδα του Δήμου του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Ηρακλείου κ. Ν. Χρυσάκη προκειμένου να ενημερώσει το δυναμικό του Α.Τ. Σερίφου και το Λιμενικό για την νομοθεσία για τα ζώα , για όλα τα είδη ζώων , το βιβλίο του οποίου θα είναι ασφαλώς σε κάποιο συρτάρι ή αραχνιασμένο πάνω σε κάποιο γραφείο .

Η επιστολή θα μεταφραστεί και θα σταλεί σε μεγάλους Φιλοζωικούς Οργανισμούς της Ευρώπης αλλά και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

Ζούμε στο 2020 ή εκατοντάδες χρόνια πίσω ;

Ευελπιστώντας , ότι την επόμενη φορά που θα γεμίσει το νησί σας φόλες θα κάνετε το δικονομικών ορθόν για να βρείτε τον δράστη , ώστε να σταματήσει το μακελειό αυτό στη Σέριφο .

 

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία