Επιστολή στον Δήμο Παιανίας για την υπόθεση με το ροτβάιλερ στα Γλυκά Νερά

Share with your friends


Submit

Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ στον Δήμο Παιανίας για την υπόθεση με το ροτβάιλερ στα Γλυκά Νερά

Αξιότιμοι κύριοι,

Απευθυνόμαστε σε εσάς ως αρμόδιο φορέα σύμφωνα με το αρ. 9 του ν. 4039/2012 και αναφερόμαστε στη γνωστή στο πανελλήνιο υπόθεση με το ροτβάιλερ στα Γλυκά Νερά.

Λάβαμε πρώτοι γνώση ότι εστάλη εισαγγελική διάταξη στην αρμόδια αστυνομική διεύθυνση προκειμένου να σας ενημερώσει για την διάταξη με την οποία αφαιρείται οριστικά πλέον το ζώο από τους ιδιοκτήτες του και ως εκ τούτου ανήκει πλέον στην αρμοδιότητα σας ως αδέσποτο .

Έχουμε εξ αρχής εκφράσει και θέσει υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και συγκεκριμένα και του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το ενδιαφέρον και το αίτημα μας να αναλάβουμε το ροτβάιλερ, την ευθύνη του και να εγγυηθούμε την ασφάλεια αυτού και τρίτων.

Καθ όλο το χρονικό διάστημα από την ημέρα κατά την οποία συνέβη το θλιβερό περιστατικό μέχρι και τώρα η Π.Φ.Π.Ο. έχει προβεί σε ενέργειες υπέρ του ζώου ,παρακολουθεί στενά και εκ του σύνεγγυς το θέμα. Ήδη έχουμε μιλήσει με τον κ. Αντιδήμαρχο ζητώντας να τηρηθεί η διαδικασία του νόμου 4039/12 αλλά και του εκφράσαμε την απόλυτη θέση μας ,ότι το συγκεκριμένο σκυλί θα πρέπει να υιοθετηθεί ,
συναντήσαμε δε την σύμφωνη γνώμη του κου Αντιδημάρχου.

Για τους λόγους αυτούς με τη παρούσα σας υποβάλλουμε και γραπτά αίτημα της Ομοσπονδίας μας με το οποίο αιτούμεθα σε συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας και την 5μελή επιτροπή του να γίνουν κοινές ενέργειες, σε πλήρη συνεννόηση των δυο μερών, ώστε το ζώο να τύχει της καλύτερης γι αυτό λύσης.

Ενημερώνουμε επίσης ότι υπάρχουν άτομα που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να υιοθετήσουν το εν λόγω σκυλί και θα πρέπει με κοινές ενέργειες να διερευνηθούν οι περιπτώσεις αυτές.

Σε κάθε περίπτωση εκδηλώνουμε το ενδιαφέρον μας, νομιμοποιούμενοι ως ο μεγαλύτερος φιλοζωικός οργανισμός στη χώρα, όπως λάβουμε κάθε σχετική πληροφόρηση και εκ των προτέρων αναφορικά με τις ενέργειες που έχετε υπόψη σας να προβείτε για το ροτβάιλερ.

Ευελπιστούμε σε μία καλή συνεργασία και επικοινωνία, ώστε να λήξει άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο ένα ζήτημα που ενδιαφέρει μεγάλη μερίδα της κοινωνίας και το παρακολουθεί με αυξημένο ενδιαφέρον για τη τύχη του σκύλου.

Με εκτίμηση,
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία