Επιστολή στον Δήμο Ξυλοκάστρου για περιστατικό με αδέσποτο σκύλο που είδε το φως της δημοσιότητας

Share with your friends


Submit

Eπιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ στις 3/7/2017 στον Δήμο Ξυλοκάστρου με αφορμή ένα περιστατικό με αδέσποτο σκυλί στην περιοχή Ξυλοκάστρου που είδε αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στoν Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Κύριε Δήμαρχε ,

Αυτές τις ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας ένα περιστατικό με αδέσποτο σκυλί στην περιοχή Ξυλοκάστρου και η Ομοσπονδία μας έλαβε καταγγελίες που μιλούν για άμεση και αρνητική εμπλοκή του Δήμου σας στο περιστατικό αυτό .

Οι καταγγελίες αναφέρουν οτι το σκυλί , το οποίο είχε στειρωθεί το Πάσχα περίπου , ήταν κουφό και πολύ ήμερο, επειδή όμως ενοχλούσε τον ιδιοκτήτη πιτσαρίας με την παρουσία του εκεί, δόθηκε εντολή απο τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο σε υπάλληλο της καθαριότητας του Δήμου, να μεταφερθεί στον κτηνίατρο όπου έγινε η στείρωσή του, προκειμένου να του γίνει ευθανασία , όπως και έγινε ενώ στη συνέχεια απο τον ίδιο υπάλληλο μεταφέρθηκε σε συγκεκριμένη περιοχή νεκρό προκειμένου να ενταφιαστεί ή πεταχτεί. Επειδή το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, είναι εξαιρετικά σοβαρό και επιβαρυντικό για το Δήμο θα σας παρακαλούσαμε με πλήρη στοιχεία και αποδείξεις και όχι γενικόλογα, όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχός σας ότι το πήγαν και το άφησαν αλλού, να μας ενημερώσετε τι συνέβη με το εν λόγω σκυλί, προκειμένου και αναλόγως της απάντησης να προχωρήσουμε σε επόμενα βήματα . Αναμένουμε την απάντησή σας παρακαλούμε το συντομότερο δυνατό και σαςευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση. Σας επισυνάπτουμε φωτογραφία του σκυλιού.

 

                       Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία