Επιστολή απέστειλε η ΠΦΠΟ στο Δήμο Ωρωπού και άλλες Αρχές για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο με τα αδέσποτα


 

Προς τον

Δήμαρχο κ. Γιασημάκη

Αντιδήμαρχο κ. Νταση

Κοινοποίηση

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπόψιν κ Λιβανιου

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Υπόψιν Διευθυντή της Διεύθυνσης προστασίας ζώων .κ Σ. Ντουντουνάκη,

Κοινοποίηση

στα 4 σωματεία της περιοχής

Υπόψη κας. Κόντοβα, κας. Μαυρη, κας. Βασιλοπούλου, κας. Σιδερίδη

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε.

Πλήθος καταγγελιών καταφθάνει καθημερινά στην Ομοσπονδία μας, για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του Ωρωπού.

Αστείρωτα τα περισσότερα, πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, ανεμβολίαστα, πολλά  κουτάβια πριν ακόμη ενηλικιωθούν νοσούν από πολλές ασθένειες, σαρκοκοπτική ψώρα και το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού καταλήγει αβοήθητο στους δρόμους “λιώνοντας” στην κυριολεξία από λεισμάνια.

Τα ζώα περιφέρονται στην ουσία αβοήθητα αφού οι ιδιώτες εθελοντές το μόνο που μπορούν να προσφέρουν πια είναι λίγη τροφή και νερό. Ζώα που ταΐζονται από δημότες εξαφανίζονται και ερωτηματικά που τίθενται εγγράφως, αγωνιώντας για την τύχη τους ,δεν απαντώνται ποτέ από το αρμόδιο γραφείο διαχείρισης και περισυλλογής.

H 5μελής επιτροπή που συστάθηκε κατά παραβίαση των όσων ορίζει η νομοθεσία  και επιπλέον είναι 4μελής  παίρνει αποφάσεις οι οποίες είναι παράτυπες και μη νόμιμες.

.Τα φιλοζωικά σωματεία είναι αυτά που  σηκώνουν καθημερινά το μεγαλύτερο βάρος της φροντίδας και κτηνιατρικής περίθαλψης με δικά τους έξοδα αφού η Δημοτική Αρχή αμελεί τα καθήκοντα της, όπως ο νόμος ορίζει.

Πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψης δεν υπάρχει επίσημα, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, αυτές οι εικόνες προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της χώρας μας και αποτελούν όνειδος για την πολιτεία και την τοπική κοινωνία.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα θέματα σας καλούμε να συζητήσουμε, παρουσία των σωματείων της περιοχής, προκειμένου να βρούμε λύσεις για την ευζωία των πλασμάτων που υποφέρουν και δεν επέλεξαν να ζουν στο δρόμο.

Αναμένουμε να ορίσετε ημερομηνία συνάντησης με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Παραμένουμε στην διάθεση σας .

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (70 Σωματεία)και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων