Επίσκεψη στο 10ο Δημοτικό Σχολείο και 10ο Νηπιαγωγείο Χανιών για παρουσίαση του Φιλοζωικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη”

Share with your friends


Submit
Από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Τετάρτη 10 Απριλίου επισκεφτήκαμε ως Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ.Αγγελικής Χριστοφή και του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, για παρουσίαση του Φιλοζωικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη”, το οποίο έχει δημιουργηθεί για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Η πρόσκληση έγινε στα πλαίσια της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού 2019.
Στη συνέχεια, την Πέμπτη 11 Απριλίου επισκεφτήκαμε το 10ο Νηπιαγωγείο Χανίων που συστεγάζεται με το Δημοτικό.
Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων και όλων των τμημάτων του σχολείου. Όλα τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εντύπωση μας έκανε η πολύ καλή δουλειά των δασκάλων και νηπιαγωγών καθώς τα παιδιά ήταν ήδη αρκετά ευαισθητοποιημένα σε θέματα όχι μόνο των κατοικίδιων, για τα οποία μιλήσαμε και με αφορμή την 4η Απριλίου Ημέρα για τα Αδέσποτα, αλλά και όλων των ζώων και της ζωής πάνω στον πλανήτη μας.
Πολλά συγχαρητήρια στη διευθύντρια, στις/ους δασκάλες/ους και νηπιαγωγούς, αλλά και στους γονείς των παιδιών. Η παιδεία και η ευαισθητοποίηση για σεβασμό προς όλες τις μορφές ζωής γύρω μας είναι η μόνη λύση για σωστούς μελλοντικούς ενήλικους πολίτες.