Ενημέρωση για την φιλοζωία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Share with your friends


Submit

 

Οι μικροί μαθητές του 5 Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκαν το πρωί της Τρίτης 28 Νοεμβρίου 2017 πάνω στο θέμα της φιλοζωίας από το Φιλοζωικό Σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης, μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Ο εκπαιδευτής κ. Μπάμπης Κουκουζελης έδειξε τους τρόπους με τους οποίος μπορούν οι μαθητές να φροντίζουν το κατοικίδιο τους άλλα και πως να συμπεριφέρονται στα αδέσποτα ζώα.

Η κ. Έφη Τσώνη – Δασκάλα του 5 Δημοτικού Σχολείου δήλωσε: «Ζητήσαμε από το Φιλοζωικό Σωματείο “ΚΙΒΩΤΟΣ” να έρθουν και να μας ενημερώσουν στα πλαίσια της ενότητας “οι φίλοι μας τα ζώα” του μαθήματος της γλώσσας. Θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε τα παιδιά να ενημερωθούν από κάποιον ειδικό ώστε να γνωρίσουν και φροντίζουν τα κατοικίδια τους και πως να αντιδρούν αν αντικρίσουν ένα αδέσποτο στο δρόμο.»

Ο κ. Θεόδωρος Ράπτης – Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματίου ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης δήλωσε: «Σε συνεννόηση με την διευθύντρια του 5 Δημοτικού Σχολείου το Φιλοζωικό Σωματείο “ΚΙΒΩΤΟΣ” ήρθε να ενημερώσει με τον εκπαιδευτή κ. Μπάμπη Κουκουζέλη για τα θέματα της φιλοζωίας και τους τρόπους συμπεριφοράς προς τα ζώα. Είναι πολύ σημαντικό η φιλοζωία να αναπτύσσεται από τα παιδικά χρονιά… άλλωστε σε χώρες του εξωτερικού το μάθημα της φιλοζωίας διδάσκεται από την Τρίτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου.»