Ένα διαφορετικό μάθημα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας

Share with your friends


Submit

Σε 6 σχολεια για 3 μέρες εκπαιδεύτηκαν απο την ΖΩΦΟΡΟ & την εκπαιδευτικό μας κ.Παπανανου Ελένη, 1000 περίπου μαθητες κ οι εκπαιδευτικοί τους.. με το εγκεκριμένο απο το Υπ Παιδείας πρόγραμμα της ΠΦΠΟ »Συγκάτοικοι στον ίδιο Πλανήτη Άνθρωποι & Ζώα» https://pfpo.gr/category/sxolika-programmata/sygkatoikoi/

Πηγή:  hxonews.gr   99.8 FM

«Άνθρωποι και Ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη»

Ξεκίνησαν σε Δημοτικά Σχολεία της Ιεράπετρας τα μαθήματα για την φροντίδα των ζώων μετά από συνεργασία του δήμου με  γνωστή φιλοζωική οργάνωση, με την σχετική άδεια του Υπουργείου Παιδείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα  γίνεται μετά από τ συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου με τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων κ. Αργύρη Πανταζή και  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαθήματα διαδραστικού χαρακτήρα. Τίτλος του προγράμματος «Άνθρωποι και Ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη». Ο κ. Πανταζής από το 1ο Δημοτικό όπου πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα μαθήματα φιλοζωίας μίλησε στον Ηχώ για την σημασία και τους στόχους των μαθημάτων αλλά και για την ξεχωριστή παρουσία ενός σκύλου που με τη συμμετοχή του συμβάλλει ώστε το μάθημα να γίνει πιο κατανοητό από τα παιδιά. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται αυτές τις ημέρες πιλοτικά, σε δημοτικά σχολεία στην πόλη  της Ιεράπετρας καθώς και στα δημοτικά Κάτω Χωριού και Νέας Ανατολής και από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία του δήμου.
Ο κ. Πανταζής τόνισε στη συνέχεια οτι η προσπάθεια του δήμου για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων είναι συνεχή  και στο πλαίσιο αυτό  στις παρακάτω ημερομηνίες 19-20-21  τρέχοντος θα γίνουν στειρώσεις από κτηνιάτρους σε δημοτικό χώρο.
Ακολουθεί συνέντευξητου Αντιδημάρχου Ιεράπετρας κ. Αργύρη Πανταζή: