Διαχείριση Αδεσπότων και Δολοφονία 4 σκύλων από το Δήμαρχο Κοζάνης

Share with your friends


Submit

Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ στον Αναπληρωτή Υπουργό του ΥΠΑΑΤ κ. Π. Μπόλαρη με θέμα την Διαχείριση Αδεσπότων και Δολοφονία 4 σκύλων από το Δήμαρχο Κοζάνης. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην
κ.Ντουντουνάκη, Διεύθυνση Προστασίας Ζώων

 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επικοινωνούμε μαζί σας ζητώντας την δική σας παρέμβασή αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου σας για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Κοζάνης σε σχέση τόσο γενικότερα με τα θέματα διαχείρισης εκ μέρους του Δήμου Κοζάνης των ζητημάτων των αδέσποτων ζώων όσο και για την δολοφονία τεσσάρων σκύλων ράτσας rottweiler.

Προφανώς είστε ενήμερος για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ενός μικρού παιδιού στην Κοζάνη μετά από επίθεση ή από παιχνίδι δύο ιδιόκτητων σκυλιών ράτσας rottweiler.

Τα δυο ζώα που με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο εμπλέκονται στον θάνατο του παιδιού βρίσκονται εν ζωή στο κυνοκομείο του Δήμου Κοζάνης.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων αυτών είχε στη κατοχή του άλλα 6 ίδιας ράτσας ζώα, τα οποία δεν είχαν καμία συμμετοχή στο συμβάν, ήταν δε απόλυτα υγιή και διόλου επιθετικά, όπως η γνωμάτευση του εκπαιδευτή ζώων του δήμου καταδεικνύει.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος όμως, κατά παράβαση κάθε νομιμότητας και ηθικής, προέβη στην ευθανάτωση -ήτοι δολοφονία γιατί περί ξεκάθαρης δολοφονίας πρόκειται- των υπολοίπων 4 σκύλων, προκειμένου να μην τα δώσει στο φιλοζωικό σωματείο της Κοζάνης (που με τη συνδρομή της ΠΦΠΟ θα τα παρέδιδε σε εξειδικευμένο για τη ράτσα εκπαιδευτή) , για καθαρά λογούς εγωισμού, υπεροψίας και αντιδικίας με το φιλοζωικό σωματείο, με το οποίο βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για θέματα αδεσπότων & διαχείρισης των και το οποίο τόλμησε, μετά από πολλές προσπάθειες συνεργασίας με τον δήμο για τα θέματα των αδέσποτων, να καταγγείλει τις αυθαιρεσίες του, αλλά και την εγκληματική του ευθύνη στην θανάτωση πάνω από 150 αδέσποτων εντός και εκτός κυνοκομείου.

Να σημειώσουμε ότι δύο από τα ζώα αυτά -είχε 8 στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης- τα έδωσε για υιοθεσία σε κάποιον ιδιώτη ενώ στην περίπτωση των 4 άλλων προτίμησε να τους αφαιρέσει την ζωή παρά να τα δώσει στο σωματείο, ως ο νόμος ορίζει.

Ζητάμε δε την παρέμβαση του Υπουργείου σας τόσο στα ζητήματα πλήρους αυθαιρεσίας και αδιαφάνειας του Δήμου στην διαχείριση των αδεσπότων όσο και για τον άδικο και πέραν κάθε λογικής και νομιμότητας θάνατο των τεσσάρων αυτών ζώων.
 

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (55 Σωματεία)
και
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων