Δεν ξεχνάμε τα σκυλάκια που δολοφονήθηκαν στα Κεραμειά. Βρείτε τους!!! Συνάντηση με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Xανίων


Προγραμματισμένη συνάντηση είχε σήμερα η Ομοσπονδία με την Εισαγγελέα κα Μ. Κουκάκη προϊσταμένη της Εισαγγελίας Χανίων, ενώ παρίστατο επίσης η Ηρώ Λαβεντζάκη απο τον Φ.Σ.Χ. Η Προστασία των Ζώων και η Λήδα Σηφοδασκαλάκη από την Ομάδα Όχι στις φόλες Όχι στις κακοποιήσεις .

Παρών ήταν και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων κ. Γ Πατεράκης.

Ο λόγος που ζητήσαμε να την δούμε ήταν το φρικιαστικό έγκλημα στα Κεραμεια Χανίων με τα δυο ιδιόκτητα σκυλάκια τα οποία έγδαραν, κρέμασαν και τους αφαίρεσαν τα νύχια.

Από την κα Κουκάκη ,που ήταν βεβαίως ενήμερη, ζητήθηκε η παρέμβασή της προς την αστυνομια, ώστε το φρικτό έγκλημα να εξιχνιαστεί ενώ της θέσαμε το ζήτημα της κάθετης αύξησης των κακοποιήσεων γενικότερα στο νομό Χανίων και του ειδεχθούς τρόπου που μερικές από αυτές γίνονται.

Της επισημάναμε, ότι το γεγονός, κανένα περιστατικό κακοποίησης ζώων με άγνωστους τους δράστες να μην έχει εξιχνιαστεί, θα πρέπει να προβληματίσει τόσο την Εισαγγελία όσο και την Αστυνομία.

Τέλος καταθέσαμε την άποψή μας οτι η ατιμωρησία των δραστών κακοποίησης ζώων, που εν μέρει οφείλεται και στην νομοθεσία, γεγονός που ως Ομοσπονδία έχουμε θέσει και συζητήσει με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οδηγεί στο φαινόμενο της αύξησης των κακοποιήσεων στα Χανιά αλλά βεβαίως και στην υπόλοιπη Κρήτη και Ελλάδα.

Όσον αφορά το έγκλημα στα Κεραμειά εμείς θα επαγρυπνούμε μέχρι να εξιχνιαστεί.

               Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία