Δελτίο Τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για την επίσκεψη στην προσφυγική δομή Θερμοπυλών

Share with your friends


Submit

Δελτίο τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, μέλους της Ομοσπονδίας μας, για την επίσκεψη του στην προσφυγική δομή Θερμοπυλών.

Δελτίο Τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για την επίσκεψη στην προσφυγική δομή Θερμοπυλών.

Στην προσφυγική Δομή των Θερμοπυλών βρέθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας στις 7 Αυγούστου 2019.

Καθώς οι πρόσφυγες προέρχονται από χώρες με διαφορετική κουλτούρα στο θέμα των ζώων και με δεδομένο ότι στην Δομή Θερμοπυλών υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά που εγκαταλείφτηκαν από ασυνείδητους συμπολίτες μας θεωρήθηκε αναγκαία μια συζήτηση σχετικά με την διαχείρισή τους.

Στην ενημέρωση καταδείχτηκε ότι τα αδέσποτα σκυλιά είναι εξίσου θύματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς όπως και οι πρόσφυγες. Ότι είναι δυστυχισμένα όταν αναζητούν στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης και αγάπης και αντιμετωπίζουν εγκατάλειψη, βιαιότητα και συχνά βασανισμό.

Συζητήθηκαν οι αυστηρές κυρώσεις που προβλέπουν η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων καθώς αναγνωρίζονται ως συναισθανόμενα όντα.

Υπήρξε επίσης δέσμευση ότι θα επανέλθουμε για το μάθημα Φιλοζωίας στα παιδιά ‘’Άνθρωποι και ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη’’ και για την προσπάθεια να προωθήσουμε όσα ζώα μπορούμε για στείρωση και υιοθεσία. Ακόμη θα τυπώσουμε οδηγίες στην αραβική και κουρδική γλώσσα για το θέμα των αδέσποτων ζώων και τους τρόπους προσέγγισής τους ώστε να υπάρξει αρμονική συμβίωση χωρίς εντάσεις.

Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους στην Δομή και ιδιαίτερα τους μεταφραστές για την πολύτιμη βοήθειά τους στη επίσκεψη.

Το Δ.Σ.